SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Glaskrossning

Sedan många år tillbaka har föreningen ett samarbete med glasbruket, Ardagh Glass. I utbyte mot en viss ersättning hjälper vi i föreningen företaget med att krossa felaktigt glas. Glaset som krossas har sorterats ut på grund av kvalitetsfel, skönhetsfel eller funktionsfel. Det krossade glaset kan sedan återanvändas i glastillverkningen. Vid glastillverkningen används mellan 50 – 80 % återvunnet glas.

 

Arbetet med glaskrossning är förhållandevist tungt och du måste vara över 18 år för att hjälpa till. Arbetet går ut på att ta av krympplast från pall med glasflaskor/burkar, ta av topplock, krossa lagret av glas och ta av mellanskivan. Detta görs lager för lager på varje pall. Man sorterar sedan alla material för sig, glas, plast, papp och pall.

 

För att delta behöver man ha arbetskläder, arbetsskor med genomtrampskydd, hardhat (skyddshjälm), hörselskydd, skärskyddshandskar och skyddsglasögon. Ardagh Glass kan tillhandahålla allt utom arbetskläder och skor.

 

Arbetspassen är vanligtvis förlagda till lördagar, kl. 8–12 inklusive avbrott för frukost, eller kl. 9–12 utan avbrott, men andra tider kan förekomma.

 

Du som deltar i en glaskrossning får din/ditt barns spelaravgift reducerad med 400 kr.

 

Anmälan om deltagande och frågor mejlas till ansvarig Pia Gustavsson.


 
Våra Sponsorer
Annonser