Följ oss på instagram: limmaredsif
Limmareds IF spelar 2017 i Division 5 Södra. Idrottsplatsen heter Glasvallen. 
Referat: Byttorps IF - Limmareds IF
Motigt
2017-09-30 21:33

I måndags spelade Limmared bortamatch mot Byttorps IF i näst sista omgången av 2017 års upplaga av Division 5 södra. På grund av avstängningar, skolresor, sjukdomar och skador krävdes det en mindre ansträngning för att få ihop ett numerärt tillräckligt rödsvart manskap.  Ett antal sjuka och halvskadade ställde upp och man kom trots allt till start med fyra avbytare.


Initialt kändes det som att det skulle bli en jämn match men redan efter nio minuter tog Byttorp ledningen efter en nickskarv på en frispark. Kort därefter tvingades Robin Svensson utgå med en fotskada. Rödsvarta kämpade dock på och man hade ett hyfsat passningsspel på egen planhalva men lyckades inte riktigt få till det på offensiv halva.


Byttorp var tyngre och mer rutinerade och spelade stabilt defensivt. Dessutom hade de kvicka omställningar och kom således till fler avslut. Limmared lyckades emellertid avstyra fler mål under första halvtimmen. Under sista kvarten hade rödsvart en riktigt tung period då man under drygt fem minuter släppte in tre mål och tvingades gå till halvtidsvila med 4-0 i baken.


I andra halvlek kändes Limmared hetare offensivt och det var sånär att Sebastian Svensson reducerade redan efter en minut spelad. Tyvärr blev det istället Byttorp som gjorde nästa mål, 5-0. Efter knappt sjuttio minuter gjorde de 6-0. Sista tjugo minuterna kunde Limmared revanschera sig en smula då Zydrunas Ruminas gjorde både 6-1 och 6-2 som också blev slutresultatet.

 

Byttorps IF – Limmareds IF 6-2 (4-0)

1-0

2-0

3-0

4-0

5-0

6-0

6-1 Zydrunas R

6-2 Zydrunas R (Sebastian S)

 

                      Zydrunas R            Max G (ut 70)


Sebastian S     Hampus Ö           Simon L (ut 80)             Carl J


Adam N       Robin S (K) (ut 15)      Gustav K      Ludvig J (ut 70)


                                        John Ö

 

Dardan M (in 70)

Gustav J (in 70)

Mattias Ö

Oskar A (in 15)

 

 

Referat: Högvads BK - Limmareds IF
Lågvattenmärke
2017-09-24 21:32

Förra lördagen begav sig Limmared iväg till Holsljunga för match mot Högvads BK på Stråvi. Inför matchen hade de rödsvarta fortfarande en teoretisk chans på kvalplatsen och för det krävdes tre poäng. Samtidigt var man väl medvetna om att det inte är enkelt att hämta hem poäng från Stråvi. Förra året kammade man noll då hemmalaget vann med 1-0.


Limmared inledde matchen hyfsat, men inte mer än så. Tempot var nedsatt och Högvad ställde upp lågt på egen planhalva vilket möjliggjorde ett passningsspel för rödsvart. Passningarna var dock ovanligt slarviga och det allmänna engagemanget saknades. En hyfsad inledning var det såtillvida att man efter tolv minuter lyckades ta ledningen genom Zydrunas Ruminas på ett distinkt avslut från högra delen av offensivt straffområde, 0-1. Målet var troligen förblindande för bortalaget som därefter trodde att det skulle rulla på utan ansträngning.


Efter uselt hemjobb och otroligt passivt försvarsspel stod det femton minuter senare 2-1 till Högvad. Nu började det blöta underlaget göra sig till känna och Limmared spel blev allt sämre. Dessutom glömde man bort sin egna insats och trodde att det var domaren som hade ett finger med i spelet. En del tjafs med motståndarnas bänk hade man dessutom energi till. Utan ytterligare mål blåste domaren av för halvtidsvila.


I andra halvlek flyttade Limmared upp sina positioner än mer samtidigt som Högvad backade hem så långt det gick. Rödsvart lyckades därmed få upp bollen på offensiv planhalva utan några större problem men därifrån saknades det allt som oftast vilja och finess för att få in bollen i straffområdet. Högvad var starkast i luften och vann de flesta andrabollarna. Visst skapade Limmared en del chanser men det dröjde ända till matchminut sjuttio innan kvitteringen kom, signerad Viktor Johnsson, 2-2.


Fortsatt slarv och passivitet gjorde att Högvad minuten efter tog ledningen efter en soloprestation från deras kvicke forward. Irritationen bland de rödsvarta blev påtaglig och domaren fortsatte beskyllas för det ena och det andra istället för att se till egen prestation.


Sista delen av matchen skapade Limmared ett skapligt tryck mot Högvads mål men de riktigt farliga målchanserna lyckades hemmalaget värja sig från. I slutminuterna höll sig emellertid Max Glans framme och nickade in 3-3. Därefter blåste domaren av matchen och Limmared hade spelat sig bort från den teoretiska kvalplatsen.

 

Högvads BK – Limmareds IF 3-3 (2-1)

0-1 12’ Zydrunas R (Christoffer Å)

1-1 14’

2-1 24’

2-2 70’ Viktor J (Max G)

3-2 71’

3-3 90’ Max G (Sebastian S)

 

                           Max G            Victor B


Viktor J           Gustav K            Christoffer Å    Zydrunas R


Alfred A      Robin S (K) (ut 45)      Viktor N        Ludvig J


                                  Dardan M

 

Emil W

Hampus Ö

Sebastian S (in 45)

Simon L

Referat: Gällstads FK - Limmareds IF
Mot Gällstad och Ving
2017-09-20 21:06

Nedan följer matchrapport från de två senaste matcherna i Utvecklingsserien.

 

llstad

Matchen spelades på Rånnevi och var en jämn historia. I första halvlek var hemmalaget hetare och ledde i halvtid med 2-1. I inledningen av andra halvlek var Limmared på gång men tidigt utökade Gällstad till 3-1. Sen lossnade det för rödsvart och man gjorde både 3-2 och 3-3 under en kort period. Andra halvan av halvleken tappade Limmared åter initiativet och Gällstad kunde göra 4-3 vilket stod sig matchen ut.

 

Gällstads FK – Limmareds IF 4-3 (2-1)

1-0

1-1 Simon L (Sebastian S)

2-1

3-1

3-2 Elias I (Sebastian S)

3-3 Elias I (Sebastian S)

4-3


                       Emil W              Sebastian S (K)


Elias I               Carl J              Simon L (ut 65)             Anton W


Alfred A      Adam N (ut 45)      Robin S (ut 45)      Gustav P (ut 65)


                                     John Ö

 

Dardan M (in 65)

Max G (in 45)

Gustav K (in 45)

 

 

dra Ving

Inför hemmamatchen mot Södra Ving var det flera återbud på grund av skador, avstängningar, resor och jobb. Dessutom match dagen före gjorde att ett antal gamla trotjänare kallades in. Första halvlek var en stabil insats från rödsvart och man ledde med 2-1 i halvtid. Andra halvlek fortsatte på samma vis och det såg ut som att Limmared skulle gå mot segern. Under några få minuter i mitten på andra slarvade man dock i hemjobbet och bortalaget kunde först kvittera och sedan ta ledningen. Innan matchen var slut hann de rödsvarta kvittera och matchen slutade oavgjort.

 

Limmareds IF – Södra Vings IF 3-3 (2-1)

1-0 Max G (Sebastian S)

1-1

2-1 Max G (Magnus E)

2-2

2-3

3-3 Max G (Magnus E)

 

 

                          Emil W           Peter E


Sebastian S (K)   Hampus Ö        Max G       Magnus E


Alfred A              Mattias Ö      Tobias A      Gustav J


                                     John Ö

 

Christer P

Gustav K

Victor B

Referat: Limmareds IF - Sätila SK
Mera mål
2017-09-17 21:53

I söndags var det dags för årets sista hemmamatch för Limmareds del i division fem. Motståndet som väntade var Sätila SK som i år överraskat och efter arton omgångar kamperar på andra plats i tabellen. De senaste fjorton omgångarna har de dessutom lyckats med bedriften att hålla sig obesegrade, mycket på grund av att de släppt in minst mål i serien. Hur skulle det nu då gå när seriens tätaste försvar ställdes mot seriens farligaste offensiv?


Första halvlek inleddes något avvaktande från båda lagen. Tufft närkampsspel och krympta spelytor präglade första kvarten. Efter fjorton minuter fick Viktor Johnsson bollen på vänsterkanten och slog därifrån ett inlägg till bortre ytan av straffområdet där Victor Blomgren sög in bollen och placerade in den vid bortre stolproten, 1-0.


Fem minuter senare avancerade Sätila mot Limmareds mål, strax utanför straffområdet gick det rödsvarta försvaret hårt åt Sätilas anfallare men han lyckades trots det ta sig igenom och vid straffpunkten fick han ostörd avsluta. Östlund i mål gjorde dock en kvalificerad räddning men trots det utmärkta läget blåste domaren av för avvaktande frispark. På det efterföljande frisparksläget dundrade Sätilas Dahlberg bollen under hemmalagets mur in i mål, 1-1.


Knappt därefter nådde samme Dahlberg högst på en krossboll in i straffområdet och uppvaktad av två försvarare tog han ner bollen och flikade in den i mål. Bortalaget hade således vänt på steken och skaffat sig ett mentalt övertag.


Resten av första halvlek följde den dramaturgi som inlett den samme och resultatet såg ut att hålla i sig. I sista minuten kämpade Max Glans till sig bollen centralt och uppfattade omgående Anton Werneröd ute till höger. Anton tog med sig bollen i steget och trummade kvickt förbi Sätilas vänsterback och ensam med målvakten gjordes inga misstag, 2-2. Domaren blåste sedan av för halvtidsvila.


I andra halvlek höjdes intensiteten. Inledningsvis var Sätila det någon hetare laget vilket till slut resulterade i att de kunde ta ledningen 2-3. Strax därefter kom Sätila loss på offensiv vänsterkant och slog ett hårt inlägg mot bortre stolpen. Limmareds försvarare såg till att vara först på bollen och styrde den ut från straffområdet. I samma ögonblick kom Sätilas ytterlöpare rusande precis bakom försvararen och samtidigt som han fick den styrda bollen på sig sprang han över Limmaredspelaren och i den kraftfulla kollisionen föll båda omkull. Domaren pekade därefter på straff och vilda protester utbröt i det rödsvarta lägret. Efter diskussion med linjedomaren ändrades dock inte domslutet.


Sätilas straffskytt trippade fram mot bollen och smällde iväg ett skott som träffade ribban. Revanscherade jubelrop hördes från de rödsvarta sympatisörerna och viktig energi ingöts oss hemmalaget. Därefter tog Limmared över matchen och under resterande halvtimme skulle en rad målchanser radas upp.


Fem minuter efter straffsituationen fick Limmared inkast längst upp till höger. Max Glans kastade inkastet och fick snabbt tillbaka bollen som han sedan skickade iväg i ett hårt skruvat inlägg mot straffpunkten. Upp i luften studsade nu Anton och med ett akrobatiskt konstnummer cykelsparkade han stenhårt in bollen i mål och kvitteringen var ett faktum.


Kort därefter sprang sig en Limmaredspelare fri och blev neddragen i straffområdet. Domaren signalerade för straff vilken Viktor Johnsson iskallt satte i mål. Steken var åter vänd, nu till Limmareds fördel och segern var inom räckhåll. Det dröjde emellertid inte länge innan Dahlberg höll sig framme och pricksköt in sitt tredje mål för dagen och åter satte käppar i hjulet för rödsvart.


Med tre minuter kvar av ordinarie matchtid dribblade sig Anton in i Sätilas straffområde och revs ner. Återigen blev resultatet straffspark och denna gång tog Anton själv hand om utförandet, 5-4, och endast minuterna kvar att spela.


Limmared såg ut att reda ut situationen men i absolut sista minuten fick Sätila en hörna. Hörnan slogs mot bortre stolpen och bortalaget nådde högst och nickade in bollen precis vid stolproten. Det var således kvitterat ännu en gång och frustrerade hemmaspelare gick med hängande huvuden mot mittpunkten. 


På avsparken skickades bollen upp mot Sätilas straffområde och precis utanför lyckades man får tag på bollen och trycka iväg ett skott som dessvärre missade målet. Därefter blåste domaren av tillställningen och besvikelsen var påtaglig.

 

Limmareds IF – Sätila SK 5-5 (2-2)

1-0 14’ Victor B (Viktor J)

1-1 20’

1-2 20’

2-2 45’ Anton W (Max G)

2-3 55’

3-3 65’ Anton W (Max G)

4-3 71’ Viktor J

4-4 77’

5-4 87’ Anton W

5-5 90’

 

                                  Max G              Victor B


Viktor J (ut 75)          Gustav K          Christoffer Å    Anton W


Simon L (ut 55)   Robin S (K) (ut 80)       Viktor N      Ludvig J


                                             John Ö

 

Alfred A (in 75)

Carl J

Dardan M

Emil W

Hampus Ö

Sebastian S (in 55)

Zydrunas R (in 80)

 

                      

Referat: Limmareds IF - Tvärred/Vegby FC
Mål mål mål
2017-09-15 00:08

Härom veckan spelade utvecklingslaget match hemma på Glasvallen. För motståndet stod Tvärred/Vegby och det var tredje och sista mötet lagen emellan i årets serie. Totalt sett var det fjärde mötet för säsongen då lagen även möttes i en träningsmatch på försäsongen.


Gästerna inledde matchen bäst men efter tio minuter hade Limmared fått ordning på spelet och målskörden kunde inledas. Först ut var Carl Johansson, assisterad av Max Glans. Minuten efter satte Max själv dit den framspelad av Gustav Persson. Sen dröjde det något innan trean trycktes dit, men den som gjorde det var Elias Isaksson och återigen stod Max för assisten. Precis innan halvtidspaus reducerade Tvärred/Vegby till 3-1.


Inför andra halvlek kändes det som om Limmared skulle bärga segern relativt kontrollerat men så blev inte fallet. Tämligen direkt reducerade bortalaget till 3-2 och det blev darr hos de rödsvarta. Efter att Emil Wallin satt dit 4-2 framspelad av Viktor Johnsson fick hemmalaget åter igen lite andrum, troligen slappnade man av för mycket och Tvärred/Vegby väntade inte länge med att skjuta in 4-3. Återigen svarade Limmared kvickt, nu var det Elias som än en gång hittade nätmaskorna efter en framspelning av Christoffer Åkerlund.


Åtta mål gjorda och Limmared hade alltså utökat till en tvåmålsledning, 5-3. Lustigt nog var detta inte allt utan bortalaget lyckades reducera igen. Tiden gick och knappt åttio minuter spelade så var dags för Viktor Johnsson att rulla in bollen i mål efter en fin genomskärare av Emil Wallin, 6-4. Fyra minuter senare reducerade bortalaget ännu en gång, 6-5. Sista minuterna av matchen lyckades dock Limmared hålla ut och tre poäng kunde inkasseras.


Limmareds IF – Tvärred/Vegby FC 6-5 (3-1)

1-0 Carl J (Max G)

2-0 Max G (Gustav P)

3-0 Elias I (Max G)

3-1

3-2

4-2 Emil W (Viktor J)

4-3

5-3 Elias I (Christoffer Å)

5-4

6-4 Viktor J (Emil W)

6-5


                                     Emil W            Max G


Gustav P (ut 45)   Carl J (ut 70)            Hampus Ö                     Elias I


Alfred A              Adam N (ut 45)      Sebastian S (K) (ut 80)      Gustav J


                                              Anton W


Christoffer Å (in 45)

Gustav K (in 70)

Viktor J (in 45)

Kommande matcher
Spelade matcher
Mån 2/10 19:00
2 - 0  
Sön 1/10 15:00
5 - 3  
Mån 25/9 19:00
6 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Limmareds Idrottsförening, 19/01 12:45 
Limmareds Idrottsförening, 11/12 15:03 
Limmareds Idrottsförening, 15/11 13:14 
Limmareds Idrottsförening, 20/10 09:31 
 
Våra Sponsorer
Annonser