Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Följ oss på instagram: limmaredsif
Limmareds IF spelar 2019 i Division 4 Södra. Idrottsplatsen heter Glasvallen. 

YouTube: 
Referat: Limmareds IF - Äspereds IF
Blytung höststart
2018-08-25 08:56

Häromveckan körde höstsäsongen igång för de rödsvarta killarna efter den heta sommarvilan. Först ut var bortamötet mot Sätila SK på Lygnevi, och veckan efter väntade BT:s seriefavoriter Äspereds IF. Trots den fina insatsen i träningsmatchen mot Södra Vings IF blev höstens två första matcher i division 5 södra inte alls lika upplyftande. Två blytunga förluster senare och hösten hade startat i en brant uppförsbacke.


Sätila SK - LIF

Trots den besvärliga sommarvärmen var Lygnevis gräsmatta i utmärkt skick, lika tjock och fyllig som vi är vana att se den. Limmared mönstrade ett starkt manskap och matchen inledes med hög kvalitet från båda lagen. Sätila med sin löpvillige och kloke centerforward, flankerad av två fysiska och kvicka ytterforwards, alla tre ackompanjerade av den fenomenale, fritt rörlige, innermittfältaren Markus Dahlberg, var minst sagt en utmanande uppgift för Limmareds defensiva formationer. Noggrannhet, hårt jobb, och dessutom ett antal akrobatiska ingripande från grandseigneur Sundqvist i mål, medförde utebliven målskörd för Sätila i matchens inledning.


De rödsvarta var inte ofarliga offensivt och tvingade Sätilas välpositionerade fyrbackslinje till arbete. Den sluge Christoffer Åkerlund fann emellertid en förnäm position utanför hemmalagets straffområde och kunde med emfas dundra in ledningsmålet. Efter målet blev gästerna något stirriga vilket tillät Sätila att skapa fler anfall framåt. Efter några smärre rödsvarta missöden på egen planhalva höll sig ovan nämnde Dahlberg framme och på en slumpboll utanför straffområdet pricksköt han skickligt bollen på armarna på en rödsvart back. Den frispråkige domaren tvekade blott några sekunder innan han pekade på straffpunkten. Sätilas rutinerade mittback bredsidade därefter in kvitteringsmålet.


I andra halvlek fortsatte den välspelade division-5-matchen och Limmared flyttade upp laget ungefär sisådär tio meter vilket ledde till ett något ökat bollinnehav, samtidigt som Sätila fick mer utrymme för omställningar. De rödsvarta hade i och med detta sin förmodligen bästa period under matchen och skapade två till tre riktigt vassa chanser, varav ett resulterade i en ribbträff med resonans. Efter en rödsvart hörna fick Sätila en flygande omställning som de utnyttjade till fullo, 2-1, och hemmapubliken vrålade av glädje. Ledningsmålet, som kom med cirka tio minuter kvar, tvingade rödsvart att satsa framåt. Sista delen av matchen blev därför en böljande historia med ett antal lägen åt båda håll. I slutminuterna snappade Sätila upp ett felpass från Limmared och kontrade in 3-1 som också blev slutresultatet.


LIF - Äspereds IF

I höstens första hemmamatch väntade superrutinerade Äspered med seriens kanske starkaste centrallinje, med kapten och mittback Erik Persson längst bak, nummer tio Fredrik Lövhage centralt på mitten, och den tidigare USA-turnerande Tobias Tobrant längst fram.


Matchen inleddes optimistiskt för Limmared som under de första femton minuterna skapade både ett och två högkvalitativa målchanser som bortalagets utmärkte målvakt konstartat avvärjde. Äspered hittade därefter ett bättre positionsspel och slog bort mindre pass i uppspelsfasen vilket gjorde att matchen jämnades ut en smula även om Limmared totalt sett var något hetare i första halvlek, vilken slutade mållös.


I andra halvlek förändrade Äspered ett antal viktiga moment i sitt spel vilket ledde till ett minskat bollinnehav för hemmalaget som fick problem att hitta fram till sista tredjedelen. Efter en dryg kvart utnyttjade så gästerna ett bolltapp på Limmareds högerkant och ställde snabbt om till motstående sida vilket resulterade i målchans och ledningsmål, 0-1. Det dröjde sedan inte länge innan ett snabbt inkast från Äspered ledde fram till ytterligare en målchans och utökad ledning 0-2. Kort därefter så nickade även Tobias Tobrant in 3-0 på en hörnvariant och Limmared var i det läget uträknade. Sista minuterna av matchen lyckades hemmalaget dock flytta upp laget något vilket resulterade i en reducering med tio minuter kvar att spela. Ytterligare ett mål kom i andra tilläggsminuten, 2-3, detta visade sig dessvärre ej tillräckligt då domaren sekunderna efter blåste av matchen.

Vila i frid
2018-05-27 22:33

I fredags var tre fantastiska killar med om en fruktansvärd bilolycka. Utgången blev så hemsk att en av dessa tre inte längre finns bland oss. En varm, lojal och omtänksam person som var en nära vän till många av oss i laget, och som tidigare spelade för Limmared tillsammans med sin bror. Vi minns alla fina minnen med dig och vill nu sända våra hjärtligaste tankar till dem som stod dig allra närmast.


Vila i frid Nemo!

Intervju med K-E junior
2018-05-21 22:59
Victor Blomgren

Som en av de viktigaste spelarna i årets upplaga och även en del av den ledarstaben, hur är läget i truppen?
Det är onekligen en positiv stämning just nu. Vi har fått en fin start där vi är obesegrade efter 5 omgångar och vi känns stabilare än förra året. Både de äldre mer rutinerade har hittat formen och de yngre är på gång.

 

Du har börjat få en hel del säsonger i Limmareds IF under bältet. Men detta är definitivt en av de bättre inledningarna, har du någon tanke varför det börjat så bra som det gjort?
Framförallt har vi hittat en bättre balans i år jämfört med tidigare säsonger. En stor nyckel ligger i en tryggare defensiv, sen har vi ett gäng spelare framåt som gärna avgör matcher. Vi är starka i båda straffområdena helt enkelt.

 

Du har redan nu gjort 3 mål jämfört med förra säsongen som slutade på 7 stycken. Är det en formtopp vi kan räkna med resten av säsongen?
Ifjol blev det en hel del spel som mittfältare men som forward är målet minst tvåsiffrigt, gärna ett gäng assist på det.

 

Nu till en återkommande fråga, vem tror du blir årets utropstecken denna säsong?

Det är alltid kul när de yngre slår igenom, just nu ligger Calle Puma och Elias Isaksson bäst till på den fronten. I övrigt tror jag att Anton Werneröd vinner skytteligan om han bara håller sig på rätt sida regelboken.

 

Nästa match är mot Mariedals IK på Kransmossens konstgräs. Vad tror du om den?

Det brukar bli jämnt och målsnålt, varför inte en ny seger med 2-1.

När ångan är uppe
2018-05-21 22:51

Nedan följer sammandrag från matchen mot Äspered samt matchen mot Kinnahult.


Äspereds IF – Limmareds IF 4-4 (4-0)

Första 30 minuterna av omgång 4 i division 5 södra herrar blev ingen smakstart för rödsvar. Inom loppet av 30 minuter hade vi skapat en uppförsbacke med 0-4 i häcken. Vad det nu berodde har jag ingen aning om eventuellt fel fokus/slarv/underskattning, vem vet. Förmodligen våra sämsta 30 minuter än så länge men vi ska absolut inte ta äran från Äspered som startade på ett formidabelt sätt och utnyttjade chanserna utomordentligt.

Återigen gör vi endast 45 bra minuter, de var dock riktigt bra denna gången. En upphämtning från 4-0 till 4-4 med kanske till och med bud på vinst visar en grym inställning blandat med kvalité i truppen. Underhållsvärdet på en viss Anton Nacka Werneröd är enormt. Håller han sig i skinnet är det stort sett målgaranti.


 

Limmareds IF – Kinnahults IF 2-1 (0-0)

Stordrabbning på Glasvallen. Kinnahult är på besök, favorittippade enligt många bland annat av oss själva. Det blev en jämnare match, likt senaste matchen hemma mot Sätila.


Matchen går i relativt lågt tempo, förmodligen på grund av värmen men kanske eventuell respekt för varandras kapacitet. Första halvlek slutar 0-0, ganska händelsefattig med ett par chanser från båda lagen där jag dock tycker att vi har de vassaste. 


Andra halvlek blir desto händelserikare. Första tio handlar om en stor Kinnahultpress som till slut resulterar i ett baklängesmål. Därefter tycker jag att vi tar tag i matchen på ett föredömligt sätt, de kommande tjugo minuterna dikterar vi ordentligt. Kontentan blir två gjorda mål från vår sida men även ett rött kort. Resten av matchen blir då bortalagets med en hel del långa bollar men det blir aldrig riktigt farligt.


Nacka Skoglund talar ut
2018-05-10 13:24

Limmareds IF:s egna Nacka Skoglund har avsatt några minuter för en djupsinnig intervju inför matchen mot Äspereds IF.


I premiären gjorde du två mål därefter har du avtjänat en avstängning, hur sugen är på att vara tillbaka och vad kan vi vänta oss av dig?
Det ska bli riktigt skoj att vara tillbaka efter ett minst sagt diskutabelt rött kort som ledde till att jag missade 3 matcher här i inledningen. Jag skall kunna bidra med lite målchanser framåt och troligtvis kommer ett och annat mål trilla in redan på fredag.

 

Din form såg ut att vara på topp under premiären. Något du har ändrat under just denna försäsong för att hitta rätta formen?
Nja, den fysiska formen är väl sådär… jag krossade några smådelar i foten under futsalsäsongen i januari någon gång, så att jag har i år igen kört på ”vila mig i form”.

 

Vi har startat säsongen på ett bra sätt vilket förmodligen förvånar många, vad tror du vår fina start beror på?

Om jag ska vara ärlig så är jag inte förvånad över att vi har börjat bra, vi är ett bra lag med både jämn trupp men också vissa spetsspelare. Vi är en bra grupp som har roligt tillsammans på planen liksom utanför. 

 

Det är tidigt att säga men vem tror du kommer vara Limmareds IF utropstecken denna säsong? 
Det finns många kandidater till detta men Christoffer Åkerlund tycker jag går från klarhet till klarhet. En spelare med riktigt fin känsla i sin högerfot kombinerat med ett fint spelsinne. Att han dessutom är löpstark gör honom till en komplett innermittfältare. Sen tror jag mycket på Limmareds egna Cafu, Simon Berndtsson, vars teknik är fantastisk. Kan han bara hänga i hela säsongen och eventuellt skippa vissa turnéer med sitt band kommer publiken på glasvallen få syna en och annan soloräd som resulterar i mål. Jag vill också höja ett varningens finger för Dardan Mehmeti i målet som såhär långt sett riktigt stabil ut och kan komma att bli viktig för oss i år. Sist men inte minst Viktor Nyström som är en mittbacksgeneral med erfarenhet av spel högre upp i seriesystemet och som aldrig gör en dålig match. Det blev visst en del nämnda här men det tyder på den breda och vassa trupp vi har.

 

Det har även tillkommit en negativ trend. Det är väldigt mycket varningar på spelare i Limmareds IF. Spelar vi för tufft? Är vi för verbala? eller vad tror du orsaken är?
Nu har jag ingen riktig koll på hur många kort eller vilka som dragit på sig de olika korten men det känns som att vi lägger lite för mycket fokus på domaren i vissa fall. Sen att domarnivån i div 5 är oerhört varierande är en helt annan sak.

 

På fredag ställs Limmareds IF mot Äspereds IF på Lundavallen.  Vad tror du om matchen och hur slutar den?
Äspered har jag faktiskt noll koll på. Det jag vet är att dem är nykomlingar och att de har börjat bra, tagit sju av nio poäng hittills. Ska vi vara med om seriesegern i år så måste vi slå lag som Äspered. Gör vi bara det vi ska så tror jag att vi vinner med 4-1. 

Spelade matcher
Sön 7/10 15:00
6 - 1  
Tis 2/10 19:00
1 - 2  
Lör 29/9 15:00
1 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Limmareds Idrottsförening, 31/10 22:39 
Limmareds Idrottsförening, 02/10 15:49 
Limmareds Idrottsförening, 05/09 09:00 
Limmareds Idrottsförening, 06/08 19:28 
 
Våra Sponsorer
Annonser