Senior
Nacka Skoglund talar ut
2018-05-10 13:24, Senior

Limmareds IF:s egna Nacka Skoglund har avsatt några minuter för en djupsinnig intervju inför matchen mot Äspereds IF.


I premiären gjorde du två mål därefter har du avtjänat en avstängning, hur sugen är på att vara tillbaka och vad kan vi vänta oss av dig?
Det ska bli riktigt skoj att vara tillbaka efter ett minst sagt diskutabelt rött kort som ledde till att jag missade 3 matcher här i inledningen. Jag skall kunna bidra med lite målchanser framåt och troligtvis kommer ett och annat mål trilla in redan på fredag.

 

Din form såg ut att vara på topp under premiären. Något du har ändrat under just denna försäsong för att hitta rätta formen?
Nja, den fysiska formen är väl sådär… jag krossade några smådelar i foten under futsalsäsongen i januari någon gång, så att jag har i år igen kört på ”vila mig i form”.

 

Vi har startat säsongen på ett bra sätt vilket förmodligen förvånar många, vad tror du vår fina start beror på?

Om jag ska vara ärlig så är jag inte förvånad över att vi har börjat bra, vi är ett bra lag med både jämn trupp men också vissa spetsspelare. Vi är en bra grupp som har roligt tillsammans på planen liksom utanför. 

 

Det är tidigt att säga men vem tror du kommer vara Limmareds IF utropstecken denna säsong? 
Det finns många kandidater till detta men Christoffer Åkerlund tycker jag går från klarhet till klarhet. En spelare med riktigt fin känsla i sin högerfot kombinerat med ett fint spelsinne. Att han dessutom är löpstark gör honom till en komplett innermittfältare. Sen tror jag mycket på Limmareds egna Cafu, Simon Berndtsson, vars teknik är fantastisk. Kan han bara hänga i hela säsongen och eventuellt skippa vissa turnéer med sitt band kommer publiken på glasvallen få syna en och annan soloräd som resulterar i mål. Jag vill också höja ett varningens finger för Dardan Mehmeti i målet som såhär långt sett riktigt stabil ut och kan komma att bli viktig för oss i år. Sist men inte minst Viktor Nyström som är en mittbacksgeneral med erfarenhet av spel högre upp i seriesystemet och som aldrig gör en dålig match. Det blev visst en del nämnda här men det tyder på den breda och vassa trupp vi har.

 

Det har även tillkommit en negativ trend. Det är väldigt mycket varningar på spelare i Limmareds IF. Spelar vi för tufft? Är vi för verbala? eller vad tror du orsaken är?
Nu har jag ingen riktig koll på hur många kort eller vilka som dragit på sig de olika korten men det känns som att vi lägger lite för mycket fokus på domaren i vissa fall. Sen att domarnivån i div 5 är oerhört varierande är en helt annan sak.

 

På fredag ställs Limmareds IF mot Äspereds IF på Lundavallen.  Vad tror du om matchen och hur slutar den?
Äspered har jag faktiskt noll koll på. Det jag vet är att dem är nykomlingar och att de har börjat bra, tagit sju av nio poäng hittills. Ska vi vara med om seriesegern i år så måste vi slå lag som Äspered. Gör vi bara det vi ska så tror jag att vi vinner med 4-1. 

Senior
Seriespelet är igång
2018-05-10 13:20, Senior

Seriespelet har startat som det önskades

Premiären vanns relativt behagligt med 4-0 efter egentligen blott 45 minuter väl genomförda minuter, andra halvlek var tyvärr inget större publikfrieri. Vi fick betydelsefulla mål vid rätt tillfällen vilket gav oss mentalt övertag och med en gedigen laginsats kunde vi avvärja Torestorp/Älekulla på ett bra sätt.

 

Det följdes upp med en 6-2 seger mot Hössna/Timmele och ungefär samma visa där, matchen var stort sett avgjord efter 45 minuter även denna gång. Där fick vi se årets första definitiva man of the match: Christoffer Åkerlund som avgjorde matchen på egen hand med 4 mål.

 

Årets tredje batalj var mot Sätila vilket visade sig skulle bli en jämnare historia. Vår professor Gustav Kettil visade sin styrka i huvudspelet och knoppade in 1-0 redan efter 2 minuter på en fint slagen hörna av unge herr Isaksson. Annars präglades matchen av en svårspelad plan med relativt få farliga lägen för något av lagen.

 

Inför matchen på fredag är formen i truppen god även så är stämningen efter en fin inledning.


Många vill delta vilket kommer ge tränarna ett angenämt bekymmer.

Robin Svensson har en lurig fot så kommer med all säkerhet vila.

Robert Persson har fått bekymmer med baksida lår.

Till de goda nyheterna så har busarna Anton Werneröd och Sebastian Svensson avtjänat sina avstängningar.

Även en joker från Halmstad kan eventuellt finnas tillgänglig, den som lever får se.

Senior
Seriepremiär
2018-04-20 18:53, Senior
Kapten Nyström

Efter en lång vinter är våren äntligen här och helgen som många har väntat på har kommit, seriepremiär för rödsvart i division fem södra. Helgens premiärmotståndare är Torestorp/Älekulla. Förra säsongen slutade lagen på sjätte respektive sjunde plats i tabellen. På grund av den långa vintern är matchen flyttad från Glasvallen till Tranehovs konstgräsplan.


För er som inte har möjlighet att följa matchen på plats kommer det som vanligt vara liveuppdatering på Instagram, @limmaredsif.


Inför seriepremiären har jag passat på att prata med lagkapten Viktor Nyström för att höra hans tankar och funderingar om säsongen.


Hej Viktor, nu är det inte långt kvar till premiären, hur tycker du årets försäsong har varit?

Lång och besvärlig i vanlig ordning men annars tycker jag den fungerat. Närvaron har varit hög och alla har ökat sin fysiska status ordentligt. Resultaten har varierat ganska ordentligt men när det väl kommit till tävlingsmatch d.v.s. DM har vi faktiskt visat vad vi är kapabla till när det väl är skarpt läge.

 

Vad har du för förhoppningar på årets säsong?

Kort och simpelt, spela bättre fotboll än förra året så tar vi det därifrån.

 

Hur är läget i truppen?

Turkiet gör alltid nytta. Skadeläget är okej, lite skavankar har vi givetvis men det är stort sett oundvikligt. Pulsen har ökat sakta men säkert inför premiären, sista veckan nu har varit riktigt het och det märks att folk vill starta.

 

BT tippar LIF som femma i årets serie, vilket lag tror du vinner serien och vart hamnar ni?

Jag har väldigt dålig koll på hur lagen ligger till, Kinnahult sägs vara luriga men en sak jag vet säkert är att Högvad gör ont. Spelar vi som vi kan en större del av matcherna blir vi att räkna med. Som alla tyvärr vet är form en färskvara.

 

Förra säsongen blev det en vinst och en förlust mot Torestorp/Älekulla, hur är tankarna om premiärmotståndet?

Jag har tyvärr absolut ingen aning om vad Torestorp/Älekulla har att erbjuda. Brukar vara besvärliga borta på deras lutande plan och allt som oftast gassande sol.

 

Det går rykten om att ni har tränat in målgester, vem har bäst målgest i laget?

Finns några vassa, framförallt väldigt många som man aldrig sett ”in action”. Robert Persson hade varit underhållande att se man där är nog oddsen på en ostmacka betydligt större.

 

Till sist, hur slutar matchen på lördag?

Hade någon gett mig en 2-1 vinst idag så hade jag tagit detta alla dagar i veckan men jag tror vi vinner årets första seriematch med 3-0.

 

Limmareds IF hälsar Torestorp/Älekulla, publik och domare varmt välkomna till Tranehov. Avspark 12:00 lördag 21/4.

Senior
Premiärvecka - Division 5 södra
2018-04-17 00:39, Senior
 
Senior
Referat: Rydboholms SK - Limmareds IF
Ny pinne i DM
2018-03-16 00:13, Senior

I söndags spelade rödsvart den erkänt svåra bortamatchen mot Rydboholms SK. På grund av kommunal bristfällighet fick matchen spelas på Borås Arena 2. Det hindrade dock inte en gedigen skara åskådare från att infinna sig vilket gav tillställningen en stämningsfull inramning. Matchen slutade 1-1 efter en jämn batalj. Vi har åter igen hört med Limmareds tränare Gustav Kettil vad han tyckte om det hela.


Poäng mot laget på allas läppar, Rydboholm, trodde du verkligen det innan matchen?

-Givetvis visste vi att det var ett tufft motstånd som väntade och vi sa innan matchen att oavgjort var ett väldigt bra resultat. Sen förstod jag väl att det skulle krävas en prestation av en högre kaliber för att lyckas med det. Men vi gör troligtvis årets bästa insats så det var skönt att se.


Det är sällan Rydboholm bara gör ett mål när de spelar, varför lyckades ni så bra defensivt?

-Dels jobbade vi hårt över hela plan men så har vi också vår kapten Viktor Nyström som håller ihop defensiven på ett utmärkt sätt. Han har sett riktigt het ut under matcherna hittills och är på väg mot fysisk toppform. Han är ingen spelare som är rolig att möta för en anfallare om man säger så. Sen har Rydboholm tre nyckelspelare i Apelkvist, Koski och Jarl som vi nämnde på taktikgenomgången innan matchen. Koski och Jarl är extremt snabba men vi har två minst lika snabba spelare i Simon Berndtsson och Alfred Andersson som lyckades neutralisera dem på ett föredömligt sätt. Och Apelkvist låg vi hårt åt på mitten och minskade hans handlingsutrymme så mycket vi kunde. Vi var väldigt noggranna kan man säga.


Ni gjorde några ändringar i startelvan jämfört med matchen mot Ulvåker, som slog väl ut, hur tänkte ni där?

-Både Wallin och Calle Puma har tränat på bra så det kändes givet att ge dem chansen nu när den uppstod. De är två talangfulla grabbar som har framtiden för sig men inte spelat så många A-lagsmatcher än. Och att då gå in mot ett sånt tufft motstånd och vissa klass var mycket imponerande. Det lovar gott inför framtiden.


Hur är läget i truppen inför helgens avgörande match mot Falköping?

-Det börjar se bra ut nu, Elias I och Hampus Ö är tillbaka efter sjukdom, och Ludvig J är tillbaka från Australien. Ludde gjorde ett viktigt inhopp mot Rydboholm och har sett bra ut i träning. Så konkurrensen börjar bli tuff efter några veckor med mycket sjukdomar och förhinder. Det är kul.


Och tar ni er vidare till slutspel tror du?

-Falköping slog Ulvåker med 5-2 här tidigare ikväll så det kommer definitivt bli en väldigt tuff uppgift att ta sig vidare, högst troligt kommer det krävas vinst. Men tar vi med oss det som varit bra mot Ulvåker och Rydboholm så har vi tillräckligt goda chanser att lyckas. Vi får hoppas på en ny fin prestation. Och att inte köldknäppen ställer till med problem.


Rydboholms SK - Limmareds IF 1-1 (1-0)
1-0 20

1-1 77 Christoffer Åkerlund (Robert Persson)

                  Emil W (ut 75)     Sebastian S


Carl J (ut 75)     Robert P    Christoffer Å     Mirand G


Simon B            Gustav K     Viktor N (K)     Alfred A


                                 Dardan M

Gustav P

Hampus Ö

Ludvig J (in 75)

Zydrunas R (in 75)

Senior
Referat: Limmareds IF - Ulvåkers IF
DM är igång
2018-03-09 17:56, Senior

I helgen spelade Limmareds årets första tävlingsmatch i iskylan på Tranehov. För motståndet stod Ulvåkers IF och det var första omgången av DM-gruppspelet. Årets DM-upplägg är annorlunda jämfört med tidigare år såtillvida att lagen från division 4, 5 och 6 delas in i grupper på ett nytt vis. Division-4-lagen plus övre halvan av division 5 delas in i grupper om fyra där de två bästa lagen går vidare till slutspel. Nedre halvan av division-5 och hela division-6 delas in i grupper om fyra där enbart det bästa laget går vidare till slutspel.


Limmared som hamnade på övre halvan av division 5 förra säsongen får således spela årets DM i en tuff grupp bestående av redan nämnda Ulvåkers IF, som ramlade ur fyran förra året, och Rydboholms SK och Falköpings FK. Rydboholm vann femman förra säsongen och Falköping slutade femma i Division 4 Norra.


Limmared gjorde en stabil insats i matchen mot Ulvåkers IF som slutade 3-3 efter att Limmared lett matchen 3 gånger om och dessutom missat straff. Vi har haft möjligheten att intervjua Limmareds tränare Gustav Kettil:


Vad tycker du om er insats i årets första riktiga match?

-Vi gör en klart godkänd insats men tyvärr släpper vi fortfarande in för många mål. Däremot var det skönt att vi fick igång målskörden framåt. Det har ju varit lite si och så med det under träningsmatcherna hittills.


På pappret ses ni som ett av de sämre lagen i gruppen, hur stod ni er mot ett lag som spelade i fyran förra året tycker du?

-Det kändes faktiskt väldigt stabilt. Vi hade en relativt defensiv utgångsposition så Ulvåker hade ju en hel del bollinnehav i backlinjen men i varandras straffområden var vi nog ungefär lika många gånger. Vad jag har hört så har Ulvåker gjort en nysatsning inför säsongen och fått hem en hel del bra spelare, så det borde varit en bra värdemätare.


Ni ledde matchen tre gånger om men lyckas ändå inte knyta åt säcken, varför?

-Första halvlek är jämn men att släppa in 2-2 precis innan halvtid kändes väldigt onödigt, där borde vi varit mer fokuserade. I början på andra tycker jag vi får ett riktigt bra grepp om matchen och tar ledningen snyggt genom samspel mellan Jidde, Victor och Sebbe. Sen har Jidde en boll som går längs med hela mållinjen. Efter det börjar vi tappa orken på 4-5 spelare och dessvärre hade vi bara 2 avbytare på grund av sjukdomar. Så när vi släpper in 3-3 i ett väldigt olämpligt läge så handlade slutet mest om att få med sig en poäng. Vilket vi lyckas med tack vare hårt jobb.


Var det någon du tycker utmärkte sig extra?

-Alla gör bra insatser även om de flesta kan växla upp några snäpp till. Vilket i för sig känns lovande på sikt. Extra nöjd är jag med våra kantspelare som visade fin vilja och kvalité.


Slutligen, hur ser det ut inför söndagen? Bortamatch mot Rydboholm.

-Tyvärr har vi fortsatt problem med sjukdomar och nu har vi dessutom två som inte kan vara med på grund av jobb. Men vi kommer ställa upp med en fin elva ändå. Sen känns Rydboholm något starkare än Ulvåker, de har ju gjort några tunga värvningar och hade redan förra året ett riktigt starkt lag. Men om de är bättre än Ulvåker är svårt att säga, Rydboholm spelade 3-3 mot Falköping och Ulvåker spelar mot Falköping redan på lördag så vi får väl se hur det ligger till på pappret.


Limmareds IF – Ulvåkers IF 3-3 (2-2)

1-0 22’ Victor Blomgren

1-1 28’

2-1 34’ Zydrunas Ruminas

2-2 41’

3-2 50’ Sebastian Svensson (Victor Blomgren)

3-3 75’

 

                              Zydrunas R       Victor B


Sebastian S (ut 73)   Robert P     Christoffer Å    Mirand G (ut 72)


Simon B                   Gustav K      Viktor N (K)              Alfred A


                                          Dardan M

 

Simon L (in 73)

Emil W (in 72)


Nästa match spelas alltså på söndag 12:30 på Borås arena 2. (ändrad tid och plats alltså)


Många av Limmareds matcher kan ses i efterhand på vår YouTube-kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCjlDOCqgezi-9e5mhUuTRRg

Nyheter från våra lag
F 11, 14/05 16:22 
Senior, 10/05 13:24 
Senior, 10/05 13:20 
Senior, 20/04 18:53 
F 11, 17/04 17:00 
 
Våra Sponsorer
Annonser