Roland "Bullen" Johansson har lämnat oss!
2019-08-18 13:45

Roland ”Bullen” Johansson har gått ur tiden. Roland var en av LIF.s tre hedersledamöter. En utmärkelse som han i högsta grad hade gjort sig förtjänt av. I mer än femtio år var Roland en ovärderlig medlem i föreningens verksamhet. Efter sin aktiva tid övergick han över till att bidra med sina kunskaper och engagemang som lagledare och styrelseledamot. Denna karriär kröntes med att han fick mottaga Svenska Fotbollsförbundets förtjänsttecken i guld vid en ceremoni i Stockholm. Föreningen minns Roland med respekt och tacksamhet.

Föreningsdagar på Intersport
2019-08-12 10:07
Den 14-18 augusti önskar vi alla medlemmar välkomna på exklusiva föreningsdagar hos vår samarbetspartner INTERSPORT! Som medlem får du 25% rabatt på allt i butiken*.
Passa på att handla inför skolstarten och höstens idrottssäsong.
Visa upp detta inlägg i någon av våra butiker för att erhålla rabatten eller använd rabattkoden Förening25 på intersport.se

*Erbjudandet gäller 14-18 augusti på ord.pris, dock ej på cykel, presentkort, elektronik, föreningskläder/teamkläder eller beställningsvaror. #intersport #foreningsdagar

Senior
Referat: Trollhättans FK - Limmareds IF
Bottenmöte
2019-06-06 13:34, Senior

På onsdagskvällen väntade bortamatch i Trollhättan mot ett av stadens två lag i division 4 södra, Trollhättans FK. Rödsvart kom med buss till Stavrelunds IP med blott tre avbytare efter fyra återbud på eftermiddagen. Efter succéinsatsen mot seriefavoriten Ulricehamn senaste gjordes några formationsmässiga ändringar centralt samt Emil Wallin ersatte avstängde Viktor Johnsson.

Rödsvart inledde matchen minst sagt trevande och slog bort bollen i parti och minut. Hemmalaget var bättre och därav ägde de delvis bollen. Limmared var stillastående både offensivt och defensivt och var i stort sett varje gång trea, eller i bästa fall tvåa på bollen. Trollhättan förmådde dock inte skapa någon målchans trots sitt bollinnehav. Rödsvart var ännu längre ifrån att skapa något framåt, även om Wallin hade några fina sekvenser mellan hemmalagets backlinje och mittfält. Efter cirka tio minuter kom ett försmädligt självmål från Limmareds sida då en långboll från hemmalaget såg ut att gå till den utspringande målvakten, men istället skarvnickade en mittback bollen i en båge över målvakten in i mål.

Detta borde blivit en ordentlig väckarklocka för bortalaget men kvalitén och rörelsen förblev undermålig de närmaste minuterna och gnället sinsemellan intensifierades. Trollhättan fortsatte att äga boll på egen planhalva och en bit in på Limmareds. En stund efter målet ändrade Limmared formation och gick upp på en fyrbackslinje.

Halvleken fortsatte trevande från Limmared medan Trollhättan kom allt närmare ytterligare ett mål då de nu kunde komma runt enklare på kanterna och slå in bollen bakom och mellan Limmareds mittbackar. Sundqvist var dock på alerten i mål och kunde avstyra de farligaste lägena. Framåt skapade Limmared inte heller fortsättningsvis några hetare chanser och tillslut blåste domaren av första halvlek.

I andra halvlek började Limmared mata långa bollar bakom Trollhättans backlinje vilket medförde ett djupledsspel, något som helt saknats från rödsvart i första halvlek. En pigg Hassan Soleymani kom in och skapade oreda för hemmalagets välbyggda mittbackar. Kvitteringsmålet lät inte vänta på sig och efter en långboll från Kettil i backlinjen och några fina tekniska nummer av Hassan kom bollen fram till Jidde som kunde placera in 1-1. Limmared fortsatte sedan på den inslagna vägen och kunde etablera ett visst tryck mot hemmalaget, med ett antal fina målchanser som följd, bland annat två missade frilägen.

Efter ungefär halva andra halvlek började dock orken tryta för rödsvart och Trollhättan tog sig tillbaka in i matchen och sista delen av halvleken kom att bli en rejält böljande historia med två långa lag som ställde om på varandra. Sundqvist tvingades göra en mycket kvalificerad räddning och någon sekvens senare rensade Calle Puma en boll på mållinjen. Jakob Falk kom in i slutskedet och kunde med sin snabbhet skapa en del oreda bakom Trollhättans backlinje. Matchen såg dock ut att gå mot oavgjort.

I sista tilläggsminuten uppstår en rörig situation i Limmareds straffområde. Först vinner rödsvart bollen från en anfallare som ramlar väldigt enkelt vilket hindrar bortalaget att få undan bollen, någon straff blåses dock inte. Bollen studsar vidare i straffområdet och i nästa sekvens faller ytterligare en spelare i Trollhättan och denna gång pekar domaren på straffpunkten. En resolut straff senare har hemmalaget åter tagit ledningen. Direkt efter avspark blåser domaren av matchen.

F-10, 05/08 12:36
P-15, 06/07 22:17