Senior
Träffsäkert
2017-08-13 12:51, Senior

Efter en dryg månads vila från seriespel var det i fredags åter igen dags att mönstra det rödsvarta manskapet. I höstupptaktens första match väntade Fritsla IF som avslutat vårsäsongen starkt men fortfarande befinner sig i det nedersta skiktet av tabellen. Limmared låg inför mötet på en sjätteplats, åtta poäng upp till serieledande Rydboholm, vilka förvisso hade en match mer spelad. Samtidigt hade man elva poäng ner till just Fritsla på kvalplats.


Limmared drog igång träningarna veckan innan och inför matchen hade fem träningar hunnits genomföras. Närvaron hade varit relativt god med endast en handfull spelare borta på grund av resor och lidanden. Gott humör, rätt inställning, och bra tempo karakteriserade dessa inledande träningar och signalerade därmed för en lyckad höstupptakt. Å andra sidan saknades en del tunga pjäser på grund av avstängningar och sjukdom.


De rödsvarta inledde matchen stabilt och fick ett övertag spelmässigt. Initialt valdes dock hellre att spela hemåt än framåt och man skapade därav inga farliga chanser första tio minuterna. När spänningarna på grund av återstarten allteftersom släppte blev också det offensiva spelet alltmer snillrikt och ett ledningsmål började skönjas.


Efter drygt femton minuter spelade var det så dags. Elias Isaksson slog en genomträngande pass upp till en mötande Victor Blomgrens som tog emot bollen, vände upp, och stack in bollen mellan backarna till Max Glans som inte tvekade en sekund och dundrade in ledningsmålet.


Fritsla var nära att kvittera minuterna senare men avslutet gick över. Bortalaget hade ett kraftfullt anfallspar som man kontinuerligt försökte nå med långa bollar från backlinjen. Detta satte den rödsvarta försvarslinjen på prov men noggrant positionsspel gjorde att anfallen kunde avvärjas, antingen direkt på huvudet eller på andrabollen därefter.


Tio minuter efter Max första mål höll han sig åter framme. Nu var det kvicke Viktor Johnsson som dribblat sig fram och kunde spela bollen vidare till Max som var lika delikat i avslutet nu som vid första målet. Minuten efter var det repris på målet, denna gång var emellertid rollerna de omvända. Max spelade fram Viktor som även han var säkerheten själv, 3-0.


En halvtimme spelad, 3-0, och Limmared hade gett sig själva ett ypperligt utgångsläge. Fritsla visade dock moral och kämpade tappert vidare. Bortalagets hårt arbetande mittfält gjorde det många gånger svårt för de rödsvarta att hitta fram centralt. De för dagen svartklädda Fritsla hade dessutom ett par snabbfotade mittfältare som tvingade hemmalaget att ligga på rätt sida i defensiven.


I trettioåttonde matchminuten stressades Limmared i eget straffområden vilket ledde till att man gjorde ett mycket vackert självmål. Efter reduceringen fick bortalaget extra energi men Viktor Johnsson hade en dribblingsräd i Fritslas straffområde vilken slutade i straff för rödsvart. Viktor tog själv tillvara på denna och rullade in 4-1 precis innan halvtidsvilan.


I andra halvlek fick Max Glans bollen till vänster nära mittlinjen på offensiv planhalva. Till höger var rappe Elias Isaksson på språng och Max uppfattade situationen och lyfte bollen diagonalt i djupet bakom Fritslas backlinje. Elias kom löpande tätt följd av en försvarare men med en känslig förstatouch såg han till att skaffa sig ett tillräckligt försprång som försvararen aldrig skulle hinna ikapp. 


Ensam med målvakten satte Elias dit det mentalt viktiga 5-1-målet vilket på sätt och vis punkterade tillställningen. Unge Elias som varit framstående under sommarens Gothiaturnering gjorde sin första A-lagsmatch från start.


Matchen gick sedan vidare och efter ytterligare tio minuter vann Limmared en luftduell där Viktor Johnsson fick tag på andrabollen. Han rundade därefter ett antal motståndare och tryckte in 6-1.


På mindre än fem minuter var det dags för matchens gigant, Max Glans, att göra sitt tredje och fjärde mål för dagen. Ena gången snodde han åt sig bollen själv från motståndarna, andra gången blev han framspelad av Zydrunas Ruminas. Båda gångerna var avsluten av högsta klass.


Innan matchen var slut hann Lasse Broman med att reducera till 8-2 efter ett missat pass från Limmareds sida. I övrigt var det en fin insats från de rödsvarta och en perfekt start på hösten. Nämnvärt är att sextonårige Adam Nyman gjorde debut i division fem. Under sina trettiofem minuter som vänsterback i andra halvlek hann han visa prov på sin beslutsamhet samt tekniska skicklighet. En talangfull kille vars framtid blir intressant att följa. Utöver detta gör Zydrunas comeback efter lång tids skadefrånvaro vilket bådar gott då hans rutin många gånger saknats under våren.

 

Limmareds IF – Fritsla IF 8-2 (4-1)

1-0  18’ Max G (Victor B)

2-0  29‘ Max G (Viktor J)

3-0  30’ Viktor J (Max G)

3-1 38’

4-1 45’ Viktor J

5-1 47’ Elias I (Max G)

6-1 57’ Viktor J (Gustav K)

7-1 64’ Max G

8-1 69’ Max G (Zydrunas R)

8-2 78’

 

                          Victor B                   Max G 


Viktor J                 Gustav K          Simon L (ut 60)    Elias I (ut 65) 


Erik J (ut 55)   Robin S (K) (ut 65)       Viktor N              Ludvig J 


                                          John Ö


Adam N (in 55)

Dardan M

Denis M (in 60)

Hampus Ö (in 65)

Zydrunas R (in 65)

 

Fotbollsakademi i Tranemo Kommun
2017-07-14 10:00

Se bifogad information från Eric Horsten angående en Fotbollsakademi som startas i Tranemo Kommun.
Eric hyr en plan på Glasvallen och hans Akademi har ingen koppling till Limmareds IF utan bedrivs helt klubbneutralt.

Jag har själv provat ett antal övningar med Eric som tränare och kan rekommendera att testa detta.

Träningen skall ses som ett komplement till den träningen spelaren bedriver med sitt egna lag.

 

Hälsningar Anders Berndtsson

Senior
Gothia Cup
2017-07-13 22:41, Senior
På måndag drag Gothia Cup igång. Seniortruppens yngsta kommer delta i B18-klassen förstärkta med spelare från Dalstorp och Tranemo. Senaste två veckorna har man spelat två träningsmatcher mot Ulricehamns IFK:s lag som också kommer vara med i B18-klassen. Första matchen slutade 1-1 och andra slutade 5-1 till rödsvart.

Kom gärna och heja fram killarna ute på Hisingen nästa vecka. Gruppen består av 5 lag (de flesta grupperna består av 4 lag) och det ser ut att vara tufft motstånd. Gruppspelsschemat är:

Mån 17/7

13:50 SK Nord (Norge), Tuvevallen 1

Tis 18/7

09:00 SG Findorff 1 (Tyskland), Grimbo 1

15:20 S U Agen football (Frankrike), Krokängsplan

Ons 19/7

14:30 FBK Karlstad, Tuvevallen 2


Länk till gruppen på Gothias hemsidan:


http://results.gothiacup.se/2017,sv/division/12379251


Senior
Sommaruppehåll
2017-07-13 22:09, Senior

Nedan följer en kortare rapportering från vårens sista seriematch.


I seriens fjortonde omgång (av totalt tjugotvå) spelade Limmared mot IFK Örby på bortaplan. De rödsvarta inledde matchen bäst och i åttonde minuten gjorde Victor Blomgren 0-1 framspelad av Christoffer Åkerlund. Större delen av första halvlek var Limmared det bättre laget men de lyckades inte utöka sin ledning.


Under början av andra halvlek var det istället hemmalaget som var hetast och omgående kom kvitteringen 1-1 på straff. Detta kom som en väckarklocka för rödsvart och man började åter ta över spelet. I kombination med att Örby fick en utvisad tog Limmared så småningom ledningen 1-2 genom Denis Mehmeti.


Matchen rullade sedan på och Limmared hade god kontroll på situationen och dessutom ett antal lägen att punktera matchen. Sista tio minuterna lyckades däremot Örby etablera ett sista ryck samtidigt som Limmared fick en utvisning. 


I matchens absolut sista stund fick Örby en frispark utanför straffområdet som de lyfte in och efter några studsar tryckte de in kvitteringen 2-2. Domaren blåste sedan av matchen och jubel hördes från läktaren. Besvikna Limmaredspelare vandrade mot barackerna.


Detta var Limmared sista match för våren och laget går nu på sommarvila.

 

IFK Örby – Limmareds IF 2-2 (0-1)

0-1 8’ Victor B (Christoffer Å)

1-1 48’

1-2 67’ Denis M

2-2 93’

 

                  Victor B               Max G


Viktor J        Gustav K    Christoffer Å (ut 45)     Denis M (ut 80)


Alfred A        Viktor N            Anton W                Erik J (K)


                                  John Ö

 

Carl J

Dardan M

Elias I

Gustav P

Hampus Ö (in 80)

Jakob F

Sebastian S (in 45)

Senior
Målkalas
2017-07-06 13:38, Senior

I måndags var det dags för Limmareds fotbollsgrabbar att åka den långa vägen till Bollebygd för match på Björnskogsvallen. De rödsvartas föregående möte med Bollebygd/Olsfors slutade med en komfortabel 3-0-seger hemma på Glasvallen efter en spelmässigt utmärkt insats. Matcher på Björnskogsvallen brukar däremot vara mindre trevliga historier för gästande lag och förra säsongen förlorade Limmared klart med 3-0.


Det var en aktningsvärd skara Limmaredssupportrar på plats inför matchstart och det taggade bortalaget satte full fart framåt efter domarens signal. Första tjugo minuterna av matchen var Limmared det bättre laget och man störde Bollebygd/Olsfors i uppspelsfasen genom en hård press anförd av febrilt löpande forwards. Resultatet lät inte vänta och efter knappt femton minuter rullade Viktor Johnsson in 0-1.


I mitten av halvleken tog sig hemmalaget in i matchen genom att flytta upp sitt manskap och spela aggressivare. Detta störde Limmared och en uppsjö av passningar slogs bort. Trots detta hade de rödsvarta ett antal farliga omställningar som sånär medförde utökad ledning. Bollebygd/Olsfors å sin sida lyckades förvärva ett antal hörnor.


Med åtta minuter kvar av första halvlek satte Bollebygd/Olsfors snabbt igång bollen genom ett inkast på deras högerkant nära offensiv hörnflagga. Det rödsvarta försvaret var ouppmärksamt och en omarkerad blåklädd spelare fick skarva bollen vidare. Även på andra- och tredjebollen var de rödsvarta steget efter och det var just på tredjebollen som hemmalaget tryckte in i sin kvittering, 1-1.


Limmared svarade tämligen omgående. På en långboll slagen från egen planhalva sprang Max Glans ifrån hemmalagets backlinje för att hinna först. Målvakten var långt ute och det blev en femti-femti-situation där Max och målvakten small ihop. Domaren blåste sånär frispark till Max fördel men uppfattade att bollen studsat vidare till Christoffer Åkerlund som tog med sig bollen i steget in mot mitten väl medveten om att målvakten inte var i sitt straffområde. Bollebygd/Olsfors hade under tiden fått hem två försvarare som vaktade målet men från trettio meters avstånd pricksköt Christoffer in 1-2.


Minuten senare höll sig Viktor Johnsson åter igen framme och på en assist från Alfred Andersson satte han kyligt dit 1-3 och Limmared avslutade således första halvlek på ett förträffligt sätt.


I andra halvlek hade Limmared bra kontroll på matchen under första trettio minuterna. Hemmalaget flyttade upp sina positioner men skapade inte särskilt mycket. Istället gjorde denna taktiska omdaning att Limmared fick en uppsjö av omställningar som kunde, och borde, resulterat i ett antal mål. Utdelningen var emellertid knaper och det var endast den för dagen utmärkte Viktor Johnsson som lyckades sätta bollen tio minuter in i andra. Detta efter en framspelning av Denis Mehmeti.


När det var sju minuter kvar av matchen blev det lite nerv i tillställningen när Bollebygd/Olsfors reducerade till 2-4. Minuten senare höll sig Viktor Johnsson åter igen framme och satte sitt fjärde mål för dagen, 2-5, assist av Alfred Andersson. Nu trodde nog de flesta att kistan var spikad men under de tre sista ordinarie minuterna satte hemmalaget både 3-5 och 4-5 och det blev rejält nervöst i det rödsvarta lägret.


Limmared tog som tur var tag i situationen och höll undan de sista minuterna innan domaren blåste av matchen. En viktig trepoängare var ett faktum och ett gladlynt gäng glaslirare kunde styra kosan hemåt.

 

Bollebygd/Olsfors – Limmareds IF 4-5 (1-3)

0-1 12’ Viktor J

1-1 39’

1-2 43’ Christoffer Å

1-3 45’ Viktor J (Alfred A)

1-4 55’ Viktor J (Denis M)

2-4 83’

2-5 85’ Viktor J (Alfred A)

3-5 87’

4-5 89’

 

                             Christoffer Å              Max G (ut 75)


Viktor J                Hampus Ö (ut 55)           Gustav K       Emil W (ut 60)


Alfred A (ut 80)    Robin S (K) (ut 45)     Victor B (ut 80)     Erik J (ut 75)


                                                Dardan M

 

Anton W (in 45)

Carl J (in 80)

Denis M (in 55)

Elias I (in 80)

Jakob F (in 75)

Sebastian S (in 60)

Simon L (in 75)

Senior
Målfest
2017-07-04 10:41, Senior

I onsdags för en knapp vecka sen spelade Limmared hemmamatch mot Södra Ving. Det var sista matchen för Limmared innan uppehållet i Utveckling A Sydöstra. Serien består av sex lag där varje lag möts tre gånger. Limmared har hittills mött de flesta lagen två gånger men mötet med Södra Ving var lagens första.


Limmared gjorde en mycket bra insats och satte hög press vilket gjorde det svårt för motståndarna. Samtidigt hade man ett betryggande bollinnehav och under långa stunder höll man bollen inom laget. Spelövertaget gjorde att man i halvtid ledde med 4-0. Andra halvlek hade en liknande matchbild och till slut slutade matchen 8-1.


Efter vårens matcher ser tabellen ut på följande sätt:


Borås AIK                8     19

Limmareds IF           8     17

Mariedals IK              6     7

Tvärred/Vegby FC     8      7

Södra Vings IF          7      7

Gällstads FK             7      6Limmareds IF – Södra Vings IF 8-1 (4-0)

1-0 9’ Muatasem K (Oskar A)

2-0 11’ Viktor J (Christoffer Å)

3-0 35’ Elias I (Simon L)

4-0 38’ Muatasem K (Christoffer Å)

5-0 46’ Oskar A (Christoffer Å)

6-0 55’ Oskar A (Muatasem K)

6-1 76’

7-1 83’ Gustav K (Christoffer Å)

8-1 87’ Emil W (Gustav K)

 

                               Emil W           Elias I (ut 80)


Oskar A (ut 70)     Christoffer Å           Hampus Ö           Muatasem K


Alfred A (ut 45)      Simon L (K)      Viktor J (ut 60)      Said R (ut 20)


                                         Dardan M

 

José H (in 20)

Gustav K (in 70)

Robin S (in 60)

 

Nyheter från våra lag
P-15, 16/08 07:45 
F 10, 14/08 16:20 
Senior, 13/08 12:51 
P-15, 11/08 08:03 
P-13, 10/08 16:00 
 
Våra Sponsorer
Annonser