Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nu startar vi höstsäsongen!
2018-08-06 19:28

Hej alla Lifare

Vi går en spännande höst tillmötes.
A-laget leder sin serie och redan på fredag är det seriefinal mot Sätila.

Övrig ungdomsverksamhet flyter på och samarbetet med Dalstorp med P14 och P16 är positivt.
Vi har lyckats att få bidrag till att modernisera Glasvallen, dels inträde och asfalt men det bör också räcka till att göra vissa saker i klubbstugan.

Ungdomsträningarna startar denna vecka och nästa torsdag spelar A-laget sin första hemma match mot Äspered.

 

Vi ses på Glasvallen i höst!

Senior
Vila i frid
2018-05-27 22:33, Senior

I fredags var tre fantastiska killar med om en fruktansvärd bilolycka. Utgången blev så hemsk att en av dessa tre inte längre finns bland oss. En varm, lojal och omtänksam person som var en nära vän till många av oss i laget, och som tidigare spelade för Limmared tillsammans med sin bror. Vi minns alla fina minnen med dig och vill nu sända våra hjärtligaste tankar till dem som stod dig allra närmast.


Vila i frid Nemo!

Senior
Intervju med K-E junior
2018-05-21 22:59, Senior
Victor Blomgren

Som en av de viktigaste spelarna i årets upplaga och även en del av den ledarstaben, hur är läget i truppen?
Det är onekligen en positiv stämning just nu. Vi har fått en fin start där vi är obesegrade efter 5 omgångar och vi känns stabilare än förra året. Både de äldre mer rutinerade har hittat formen och de yngre är på gång.

 

Du har börjat få en hel del säsonger i Limmareds IF under bältet. Men detta är definitivt en av de bättre inledningarna, har du någon tanke varför det börjat så bra som det gjort?
Framförallt har vi hittat en bättre balans i år jämfört med tidigare säsonger. En stor nyckel ligger i en tryggare defensiv, sen har vi ett gäng spelare framåt som gärna avgör matcher. Vi är starka i båda straffområdena helt enkelt.

 

Du har redan nu gjort 3 mål jämfört med förra säsongen som slutade på 7 stycken. Är det en formtopp vi kan räkna med resten av säsongen?
Ifjol blev det en hel del spel som mittfältare men som forward är målet minst tvåsiffrigt, gärna ett gäng assist på det.

 

Nu till en återkommande fråga, vem tror du blir årets utropstecken denna säsong?

Det är alltid kul när de yngre slår igenom, just nu ligger Calle Puma och Elias Isaksson bäst till på den fronten. I övrigt tror jag att Anton Werneröd vinner skytteligan om han bara håller sig på rätt sida regelboken.

 

Nästa match är mot Mariedals IK på Kransmossens konstgräs. Vad tror du om den?

Det brukar bli jämnt och målsnålt, varför inte en ny seger med 2-1.

Senior
När ångan är uppe
2018-05-21 22:51, Senior

Nedan följer sammandrag från matchen mot Äspered samt matchen mot Kinnahult.


Äspereds IF – Limmareds IF 4-4 (4-0)

Första 30 minuterna av omgång 4 i division 5 södra herrar blev ingen smakstart för rödsvar. Inom loppet av 30 minuter hade vi skapat en uppförsbacke med 0-4 i häcken. Vad det nu berodde har jag ingen aning om eventuellt fel fokus/slarv/underskattning, vem vet. Förmodligen våra sämsta 30 minuter än så länge men vi ska absolut inte ta äran från Äspered som startade på ett formidabelt sätt och utnyttjade chanserna utomordentligt.

Återigen gör vi endast 45 bra minuter, de var dock riktigt bra denna gången. En upphämtning från 4-0 till 4-4 med kanske till och med bud på vinst visar en grym inställning blandat med kvalité i truppen. Underhållsvärdet på en viss Anton Nacka Werneröd är enormt. Håller han sig i skinnet är det stort sett målgaranti.


 

Limmareds IF – Kinnahults IF 2-1 (0-0)

Stordrabbning på Glasvallen. Kinnahult är på besök, favorittippade enligt många bland annat av oss själva. Det blev en jämnare match, likt senaste matchen hemma mot Sätila.


Matchen går i relativt lågt tempo, förmodligen på grund av värmen men kanske eventuell respekt för varandras kapacitet. Första halvlek slutar 0-0, ganska händelsefattig med ett par chanser från båda lagen där jag dock tycker att vi har de vassaste. 


Andra halvlek blir desto händelserikare. Första tio handlar om en stor Kinnahultpress som till slut resulterar i ett baklängesmål. Därefter tycker jag att vi tar tag i matchen på ett föredömligt sätt, de kommande tjugo minuterna dikterar vi ordentligt. Kontentan blir två gjorda mål från vår sida men även ett rött kort. Resten av matchen blir då bortalagets med en hel del långa bollar men det blir aldrig riktigt farligt.


Senior
Nacka Skoglund talar ut
2018-05-10 13:24, Senior

Limmareds IF:s egna Nacka Skoglund har avsatt några minuter för en djupsinnig intervju inför matchen mot Äspereds IF.


I premiären gjorde du två mål därefter har du avtjänat en avstängning, hur sugen är på att vara tillbaka och vad kan vi vänta oss av dig?
Det ska bli riktigt skoj att vara tillbaka efter ett minst sagt diskutabelt rött kort som ledde till att jag missade 3 matcher här i inledningen. Jag skall kunna bidra med lite målchanser framåt och troligtvis kommer ett och annat mål trilla in redan på fredag.

 

Din form såg ut att vara på topp under premiären. Något du har ändrat under just denna försäsong för att hitta rätta formen?
Nja, den fysiska formen är väl sådär… jag krossade några smådelar i foten under futsalsäsongen i januari någon gång, så att jag har i år igen kört på ”vila mig i form”.

 

Vi har startat säsongen på ett bra sätt vilket förmodligen förvånar många, vad tror du vår fina start beror på?

Om jag ska vara ärlig så är jag inte förvånad över att vi har börjat bra, vi är ett bra lag med både jämn trupp men också vissa spetsspelare. Vi är en bra grupp som har roligt tillsammans på planen liksom utanför. 

 

Det är tidigt att säga men vem tror du kommer vara Limmareds IF utropstecken denna säsong? 
Det finns många kandidater till detta men Christoffer Åkerlund tycker jag går från klarhet till klarhet. En spelare med riktigt fin känsla i sin högerfot kombinerat med ett fint spelsinne. Att han dessutom är löpstark gör honom till en komplett innermittfältare. Sen tror jag mycket på Limmareds egna Cafu, Simon Berndtsson, vars teknik är fantastisk. Kan han bara hänga i hela säsongen och eventuellt skippa vissa turnéer med sitt band kommer publiken på glasvallen få syna en och annan soloräd som resulterar i mål. Jag vill också höja ett varningens finger för Dardan Mehmeti i målet som såhär långt sett riktigt stabil ut och kan komma att bli viktig för oss i år. Sist men inte minst Viktor Nyström som är en mittbacksgeneral med erfarenhet av spel högre upp i seriesystemet och som aldrig gör en dålig match. Det blev visst en del nämnda här men det tyder på den breda och vassa trupp vi har.

 

Det har även tillkommit en negativ trend. Det är väldigt mycket varningar på spelare i Limmareds IF. Spelar vi för tufft? Är vi för verbala? eller vad tror du orsaken är?
Nu har jag ingen riktig koll på hur många kort eller vilka som dragit på sig de olika korten men det känns som att vi lägger lite för mycket fokus på domaren i vissa fall. Sen att domarnivån i div 5 är oerhört varierande är en helt annan sak.

 

På fredag ställs Limmareds IF mot Äspereds IF på Lundavallen.  Vad tror du om matchen och hur slutar den?
Äspered har jag faktiskt noll koll på. Det jag vet är att dem är nykomlingar och att de har börjat bra, tagit sju av nio poäng hittills. Ska vi vara med om seriesegern i år så måste vi slå lag som Äspered. Gör vi bara det vi ska så tror jag att vi vinner med 4-1. 

Senior
Seriespelet är igång
2018-05-10 13:20, Senior

Seriespelet har startat som det önskades

Premiären vanns relativt behagligt med 4-0 efter egentligen blott 45 minuter väl genomförda minuter, andra halvlek var tyvärr inget större publikfrieri. Vi fick betydelsefulla mål vid rätt tillfällen vilket gav oss mentalt övertag och med en gedigen laginsats kunde vi avvärja Torestorp/Älekulla på ett bra sätt.

 

Det följdes upp med en 6-2 seger mot Hössna/Timmele och ungefär samma visa där, matchen var stort sett avgjord efter 45 minuter även denna gång. Där fick vi se årets första definitiva man of the match: Christoffer Åkerlund som avgjorde matchen på egen hand med 4 mål.

 

Årets tredje batalj var mot Sätila vilket visade sig skulle bli en jämnare historia. Vår professor Gustav Kettil visade sin styrka i huvudspelet och knoppade in 1-0 redan efter 2 minuter på en fint slagen hörna av unge herr Isaksson. Annars präglades matchen av en svårspelad plan med relativt få farliga lägen för något av lagen.

 

Inför matchen på fredag är formen i truppen god även så är stämningen efter en fin inledning.


Många vill delta vilket kommer ge tränarna ett angenämt bekymmer.

Robin Svensson har en lurig fot så kommer med all säkerhet vila.

Robert Persson har fått bekymmer med baksida lår.

Till de goda nyheterna så har busarna Anton Werneröd och Sebastian Svensson avtjänat sina avstängningar.

Även en joker från Halmstad kan eventuellt finnas tillgänglig, den som lever får se.

Nyheter från våra lag
F 11, 15/08 17:00 
P-10, 06/08 16:54 
F 11, 26/06 16:20 
F 11, 17/06 15:41 
F 11, 08/06 16:30 
 
Våra Sponsorer
Annonser