Senior
Referat: Gällstads FK - Limmareds IF
Mot Gällstad och Ving
2017-09-20 21:06, Senior

Nedan följer matchrapport från de två senaste matcherna i Utvecklingsserien.

 

llstad

Matchen spelades på Rånnevi och var en jämn historia. I första halvlek var hemmalaget hetare och ledde i halvtid med 2-1. I inledningen av andra halvlek var Limmared på gång men tidigt utökade Gällstad till 3-1. Sen lossnade det för rödsvart och man gjorde både 3-2 och 3-3 under en kort period. Andra halvan av halvleken tappade Limmared åter initiativet och Gällstad kunde göra 4-3 vilket stod sig matchen ut.

 

Gällstads FK – Limmareds IF 4-3 (2-1)

1-0

1-1 Simon L (Sebastian S)

2-1

3-1

3-2 Elias I (Sebastian S)

3-3 Elias I (Sebastian S)

4-3


                       Emil W              Sebastian S (K)


Elias I               Carl J              Simon L (ut 65)             Anton W


Alfred A      Adam N (ut 45)      Robin S (ut 45)      Gustav P (ut 65)


                                     John Ö

 

Dardan M (in 65)

Max G (in 45)

Gustav K (in 45)

 

 

dra Ving

Inför hemmamatchen mot Södra Ving var det flera återbud på grund av skador, avstängningar, resor och jobb. Dessutom match dagen före gjorde att ett antal gamla trotjänare kallades in. Första halvlek var en stabil insats från rödsvart och man ledde med 2-1 i halvtid. Andra halvlek fortsatte på samma vis och det såg ut som att Limmared skulle gå mot segern. Under några få minuter i mitten på andra slarvade man dock i hemjobbet och bortalaget kunde först kvittera och sedan ta ledningen. Innan matchen var slut hann de rödsvarta kvittera och matchen slutade oavgjort.

 

Limmareds IF – Södra Vings IF 3-3 (2-1)

1-0 Max G (Sebastian S)

1-1

2-1 Max G (Magnus E)

2-2

2-3

3-3 Max G (Magnus E)

 

 

                          Emil W           Peter E


Sebastian S (K)   Hampus Ö        Max G       Magnus E


Alfred A              Mattias Ö      Tobias A      Gustav J


                                     John Ö

 

Christer P

Gustav K

Victor B

Senior
Referat: Limmareds IF - Sätila SK
Mera mål
2017-09-17 21:53, Senior

I söndags var det dags för årets sista hemmamatch för Limmareds del i division fem. Motståndet som väntade var Sätila SK som i år överraskat och efter arton omgångar kamperar på andra plats i tabellen. De senaste fjorton omgångarna har de dessutom lyckats med bedriften att hålla sig obesegrade, mycket på grund av att de släppt in minst mål i serien. Hur skulle det nu då gå när seriens tätaste försvar ställdes mot seriens farligaste offensiv?


Första halvlek inleddes något avvaktande från båda lagen. Tufft närkampsspel och krympta spelytor präglade första kvarten. Efter fjorton minuter fick Viktor Johnsson bollen på vänsterkanten och slog därifrån ett inlägg till bortre ytan av straffområdet där Victor Blomgren sög in bollen och placerade in den vid bortre stolproten, 1-0.


Fem minuter senare avancerade Sätila mot Limmareds mål, strax utanför straffområdet gick det rödsvarta försvaret hårt åt Sätilas anfallare men han lyckades trots det ta sig igenom och vid straffpunkten fick han ostörd avsluta. Östlund i mål gjorde dock en kvalificerad räddning men trots det utmärkta läget blåste domaren av för avvaktande frispark. På det efterföljande frisparksläget dundrade Sätilas Dahlberg bollen under hemmalagets mur in i mål, 1-1.


Knappt därefter nådde samme Dahlberg högst på en krossboll in i straffområdet och uppvaktad av två försvarare tog han ner bollen och flikade in den i mål. Bortalaget hade således vänt på steken och skaffat sig ett mentalt övertag.


Resten av första halvlek följde den dramaturgi som inlett den samme och resultatet såg ut att hålla i sig. I sista minuten kämpade Max Glans till sig bollen centralt och uppfattade omgående Anton Werneröd ute till höger. Anton tog med sig bollen i steget och trummade kvickt förbi Sätilas vänsterback och ensam med målvakten gjordes inga misstag, 2-2. Domaren blåste sedan av för halvtidsvila.


I andra halvlek höjdes intensiteten. Inledningsvis var Sätila det någon hetare laget vilket till slut resulterade i att de kunde ta ledningen 2-3. Strax därefter kom Sätila loss på offensiv vänsterkant och slog ett hårt inlägg mot bortre stolpen. Limmareds försvarare såg till att vara först på bollen och styrde den ut från straffområdet. I samma ögonblick kom Sätilas ytterlöpare rusande precis bakom försvararen och samtidigt som han fick den styrda bollen på sig sprang han över Limmaredspelaren och i den kraftfulla kollisionen föll båda omkull. Domaren pekade därefter på straff och vilda protester utbröt i det rödsvarta lägret. Efter diskussion med linjedomaren ändrades dock inte domslutet.


Sätilas straffskytt trippade fram mot bollen och smällde iväg ett skott som träffade ribban. Revanscherade jubelrop hördes från de rödsvarta sympatisörerna och viktig energi ingöts oss hemmalaget. Därefter tog Limmared över matchen och under resterande halvtimme skulle en rad målchanser radas upp.


Fem minuter efter straffsituationen fick Limmared inkast längst upp till höger. Max Glans kastade inkastet och fick snabbt tillbaka bollen som han sedan skickade iväg i ett hårt skruvat inlägg mot straffpunkten. Upp i luften studsade nu Anton och med ett akrobatiskt konstnummer cykelsparkade han stenhårt in bollen i mål och kvitteringen var ett faktum.


Kort därefter sprang sig en Limmaredspelare fri och blev neddragen i straffområdet. Domaren signalerade för straff vilken Viktor Johnsson iskallt satte i mål. Steken var åter vänd, nu till Limmareds fördel och segern var inom räckhåll. Det dröjde emellertid inte länge innan Dahlberg höll sig framme och pricksköt in sitt tredje mål för dagen och åter satte käppar i hjulet för rödsvart.


Med tre minuter kvar av ordinarie matchtid dribblade sig Anton in i Sätilas straffområde och revs ner. Återigen blev resultatet straffspark och denna gång tog Anton själv hand om utförandet, 5-4, och endast minuterna kvar att spela.


Limmared såg ut att reda ut situationen men i absolut sista minuten fick Sätila en hörna. Hörnan slogs mot bortre stolpen och bortalaget nådde högst och nickade in bollen precis vid stolproten. Det var således kvitterat ännu en gång och frustrerade hemmaspelare gick med hängande huvuden mot mittpunkten. 


På avsparken skickades bollen upp mot Sätilas straffområde och precis utanför lyckades man får tag på bollen och trycka iväg ett skott som dessvärre missade målet. Därefter blåste domaren av tillställningen och besvikelsen var påtaglig.

 

Limmareds IF – Sätila SK 5-5 (2-2)

1-0 14’ Victor B (Viktor J)

1-1 20’

1-2 20’

2-2 45’ Anton W (Max G)

2-3 55’

3-3 65’ Anton W (Max G)

4-3 71’ Viktor J

4-4 77’

5-4 87’ Anton W

5-5 90’

 

                                  Max G              Victor B


Viktor J (ut 75)          Gustav K          Christoffer Å    Anton W


Simon L (ut 55)   Robin S (K) (ut 80)       Viktor N      Ludvig J


                                             John Ö

 

Alfred A (in 75)

Carl J

Dardan M

Emil W

Hampus Ö

Sebastian S (in 55)

Zydrunas R (in 80)

 

                      

Senior
Referat: Limmareds IF - Tvärred/Vegby FC
Mål mål mål
2017-09-15 00:08, Senior

Härom veckan spelade utvecklingslaget match hemma på Glasvallen. För motståndet stod Tvärred/Vegby och det var tredje och sista mötet lagen emellan i årets serie. Totalt sett var det fjärde mötet för säsongen då lagen även möttes i en träningsmatch på försäsongen.


Gästerna inledde matchen bäst men efter tio minuter hade Limmared fått ordning på spelet och målskörden kunde inledas. Först ut var Carl Johansson, assisterad av Max Glans. Minuten efter satte Max själv dit den framspelad av Gustav Persson. Sen dröjde det något innan trean trycktes dit, men den som gjorde det var Elias Isaksson och återigen stod Max för assisten. Precis innan halvtidspaus reducerade Tvärred/Vegby till 3-1.


Inför andra halvlek kändes det som om Limmared skulle bärga segern relativt kontrollerat men så blev inte fallet. Tämligen direkt reducerade bortalaget till 3-2 och det blev darr hos de rödsvarta. Efter att Emil Wallin satt dit 4-2 framspelad av Viktor Johnsson fick hemmalaget åter igen lite andrum, troligen slappnade man av för mycket och Tvärred/Vegby väntade inte länge med att skjuta in 4-3. Återigen svarade Limmared kvickt, nu var det Elias som än en gång hittade nätmaskorna efter en framspelning av Christoffer Åkerlund.


Åtta mål gjorda och Limmared hade alltså utökat till en tvåmålsledning, 5-3. Lustigt nog var detta inte allt utan bortalaget lyckades reducera igen. Tiden gick och knappt åttio minuter spelade så var dags för Viktor Johnsson att rulla in bollen i mål efter en fin genomskärare av Emil Wallin, 6-4. Fyra minuter senare reducerade bortalaget ännu en gång, 6-5. Sista minuterna av matchen lyckades dock Limmared hålla ut och tre poäng kunde inkasseras.


Limmareds IF – Tvärred/Vegby FC 6-5 (3-1)

1-0 Carl J (Max G)

2-0 Max G (Gustav P)

3-0 Elias I (Max G)

3-1

3-2

4-2 Emil W (Viktor J)

4-3

5-3 Elias I (Christoffer Å)

5-4

6-4 Viktor J (Emil W)

6-5


                                     Emil W            Max G


Gustav P (ut 45)   Carl J (ut 70)            Hampus Ö                     Elias I


Alfred A              Adam N (ut 45)      Sebastian S (K) (ut 80)      Gustav J


                                              Anton W


Christoffer Å (in 45)

Gustav K (in 70)

Viktor J (in 45)

Senior
Referat: Sandared/Sjömarken - Limmareds IF
Proppen ur
2017-09-13 18:07, Senior

Nedan följer en sen rapportering från mötet med Sandared/Sjömarken.


Matchen spelades på Sandevis nya konstgräs. Ett lyckat bygge som medfört att det grönklädda laget innan matchen mot Limmared lyckats hålla sig obesegrade på hemmaplan under serien. Limmared kom till start med en stark trupp och var förberedda på det tuffa motstånd som Sandared/Sjömarken alltid utgör. Hemmalaget hade en revansch att utkräva sen matchen på Glasvallen som Limmared vann med 7-4.


Limmared inledde starkt och lyckades avväpna Sandared/Sjömarkens 

spelvändningar från ytterlöpare till ytterlöpare, samt de långbollar som slogs mot den ensamma men starke forwarden. Redan efter tio minuter inledde Max Glans målskyttet efter att ha snott åt sig bollen på offensiv planhalva och prickade in ett distinkt skott, 0-1. Därefter rullade det på för rödsvart. Innan halvleken var slut hade gästerna hunnit med ytterligare tre mål, samtidigt som man höll tätt bakåt.


I andra halvlek mattades Limmared något men lyckades ändå göra 0-5 och 0-6. Krafterna började tryta efter kopiöst arbete under drygt sextio minuter. Ny energi byttes in och stabiliteten i spelet kunde bibehållas. Innan domaren blåste av tillställning hann hemmalaget med att reducera på straff efter att ett skott hittat en rödsvart arm.


Sandared/Sjömarken – Limmareds IF 1-6 (0-4)

0-1 11’ Max G

0-2 19’ Victor B (Viktor N)

0-3 28’ Viktor J

0-4 36’ Max G (Victor B)

0-5 53’ Viktor J (Max G)

0-6 63’ Max G (Victor B)

1-6 78’

 

                       Max G (ut 85)           Victor B (ut 70)


Viktor J                    Gustav K          Christoffer Å     Anton W (ut 70)


Simon L (ut 65)      Robin S (K)      Viktor N (ut 60)           Ludvig J


                                         Dardan M

 

Alfred A (in 65)

Carl J (in 70)

Hampus Ö (in 70)

John Ö

Sebastian S (in 60)

 

Senior
Referat: Borås AIK - Limmareds IF
Raset
2017-09-05 22:34, Senior

För drygt en vecka sedan spelade Limmared bortamatch mot Borås AIK i Utvecklingsserien. Mötet var en tidig seriefinal och Limmared var i stort behov av tre poäng för att inte släppa iväg Boråslaget. För övrigt har båda lagen producerat en mängd mål i årets serie, mest av samtliga sex lag, så på förhand torde det bli ett målrikt möte.


Limmared startade vassast och hade ett antal ypperliga lägen att ta ledningen på under första tio minuterna men samtliga chanser sumpades. Istället kontrade Borås AIK in 1-0, och efterföljande 2-0 var ett självmål av Limmared. Bortalaget vaknade åter till liv och hämtade upp underläget innan halvtidsvilan, 2-2 i paus således.


Första kvarten i andra halvlek var fortsatt jämn och båda lagen gjorde var sitt mål under denna period. Efter det började Limmared spela allt för passivt i försvarsspelet vilket medförde att det läckte in hela fyra mål under matchens slutskede. Detta mycket onödiga ras innebar att Borås vann toppmötet med 7-3.


Borås AIK – Limmareds IF 7-3 (2-2)

1-0 10’

2-0 18’

2-1 24’ Anton W (Emil W)

2-2 31’ Viktor J

3-2 49’

3-3 57’ Victor B (Emil W)

4-3 60’

5-3 67’

6-3 76’

7-3 86’

 

                        Emil W         Anton W (ut 45)


Carl J (ut 75)     Gustav K      Hampus Ö           Simon L (K)


Alfred A             Adam N          Victor J       Gustav J (ut 45)


                                  Dardan M

 

Ludvig J (in 45)

Robin S (in 75)

Victor B (in 45)

Senior
Revansch
2017-08-30 21:07, Senior

I torsdags spelade Limmared sin näst sista hemmamatch för året. För motståndet stod Torestorp-Älekulla som föregående säsong spelade i division 4. Vårens möte lagen emellan väcker inga muntra minnen för den som sympatiserar med rödsvart, klara 5-1 efter 4-0 i halvtid borta i Torestorp visade tydligt vad som kan hända när man inte gör det som krävs på en fotbollsplan.


Inför torsdagens returmöte var det således revansch som gällde och vetskapen om att segrar mot TÄFF inte kommer enkelt var nu väl rotad.


Drabbningen inleddes i ett relativt lågt tempo jämfört med de andra matcher Limmared spelat under året. Känslan var att TÄFF medvetet drog ner tempot för att försvåra för de rödsvartas kvicka anfallsvapen. Limmared besatt majoriteten av bollinnehavet och skapade ett antal halvchanser. Ett misslyckat rödsvart uppspel senare och bortalaget hade helt plötsligt tagit ledningen efter drygt tjugo minuter spelade.


Matchen tuffade sedan vidare i samma anda. Tempot var lågt och Limmared var spelförande. Hemmalaget lyckades skapa ett antal ytterligare chanser, varav några riktigt farliga på hörnor, men resultatet stod sig halvleken ut.


I andra halvlek lyckades äntligen Limmared höja tempot i matchen, mycket tack vare en ökade energimängd. Tempoökningen skulle visa sig vara tillräcklig då kvitteringen till slut kom tio minuter in i andra. Det var Victor Johnsson som höll sig framme assisterade av Max Glans. Ett mentalt viktigt mål som förlöste målskyttet. Tio minuter senare stod det 3-1 till Limmared. Målet som innebar 2-1 gjordes av Victor Blomgren, framspelningen var åter signerad Glans. Vid 3-1 var det Max själv som tryckte dit den efter assist från Viktor Johnsson.


Limmared hade efterföljande period ett antal lägen att punktera matchen. Fotbollstypiskt nog var det istället TÄFF som reducerade med nio minuter kvar att spela. Ett tillräckligt tidigt mål för att bortalaget skulle sätta nerverna i gungning hos de rödsvarta. I matchens sista minut gjorde John Östlund en utmärkt räddning och såg därmed till att Limmared kunde bärga segern.

 

Limmareds IF – Torestorp-Älekulla FF 3-2 (0-1)

0-1 23’

1-1 55’ Viktor J (Max G)

2-1 59’ Victor B (Max G)

3-1 63’ Max G (Viktor J)

3-2 81’

 

                            Max G             Victor B (ut 80)


Viktor J                Christoffer Å       Gustav K     Zydrunas R (ut 75)


Erik J (ut 80)         Robin S (K)        Viktor N              Ludvig J


                                           John Ö

 

Adam N (in 80)

Carl J

Dardan M

Hampus Ö

Sebastian S (in 75)

Simon L (in 80)

Nyheter från våra lag
P-15, 22/09 08:09 
Senior, 20/09 21:06 
P-13, 20/09 17:00 
Senior, 17/09 21:53 
Senior, 15/09 00:08 
 
Våra Sponsorer
Annonser