Senior
Glasets dag
2017-06-21 21:39, Senior

Det är lördag och solen lyser. På Storgatan står knallarna utspridda, febrilt letande efter kunder i folkhavet som drar fram längs med paradgatan. Visserligen är inte antalet stånd i paritet med tillställningen för tjugo år sedan, men det är ändock, med senaste årens mått, en gedigen skara försäljare som ställt upp bord och tält för årets marknad på Glasets dag.


Bortåt pizzerian, ner mot tågrälsen, ligger Folkets hus. I huset är det ett härligt sorl bland borden där folk sitter och konverserar samtidigt som de njuter av nygräddade våfflor med grädde och sylt. Några hundra meter bort reser sig Glasets hus. Där bjuds dagen till ära på buffé. Kokt potatis, matjessill, romsill, gravad lax, köttbullar och pannkakor är bara ett axplock av allt gott som den hungrige har möjlighet att inmundiga.


Dagens höjdpunkt väntar emellertid framåt eftermiddagen, närmare bestämt vid treslaget uppe på Glasvallen. Traditionsenligt ska representationslaget spela match, i år mot nykomlingarna Öxabäcks IF. Knappt trehundra muntra åskådare har letat sig upp i skogen för att betrakta årets rödsvarta upplaga.


Det är ett laddat Limmared som sparkar igång matchen och omgående sätter fart framåt. Efter blott två minuter får man en hörna från vänster. Sebastian Svensson skruvar bollen mot vänstra stolpen där Gustav Kettil skarvar vidare till den notoriske målskytten Max Glans som sin vana trogen är på rätt plats vid rätt tidpunkt. Med skallen trycker han in ledningsmålet, 1-0.


Det rödsvarta fortsätter trycka på mot bortalagets mål, men utan utdelning. Istället kontrar gästerna in 1-1 knappt tio minuter in i matchen. En märkbar irritation uppstår bland hemmalagets spelare. Max Glans visar vägen och några minuter senare sätter han dit 2-1 framspelad av Victor Blomgren.


Efter 2-1-målet dröjer det sedan inte länge förrän det är dags för Viktor Johnsson att visa upp sig. Inom loppet av två minuter sätter han dit både 3-1 och 4-1. Ett av målen är en delikatess där han bryter sig loss till vänster och skruvar bollen över målvakten in vid höger stolpe. Assist till dessa båda mål levereras dels av Mirand Gjakova och dels av Christoffer Åkerlund.


Fem minuter senare hittar Gustav Kettil fram till Victor Blomgren i djupet som vänder bort en back och behärskat rullar in 5-1. Vi det här laget står klockan på matchminut tjugotre och de rödsvarta har minst sagt levererat en hel del underhållning publiken till ära.


Målkavalkaden slutar inte där. Nästa mål står gästerna för som reducerar till 5-2 i minut tjugosju. Därefter håller sig Max Glans framme på ett instick bakom backlinjen från Viktor Johnsson, 6-2. Två minuter senare slår Viktor Johnsson en frispark som bortalaget själva nickar in i eget mål, 7-2. Under drygt trettio minuter har det alltså gjorts nio mål. Domarens block börjar ta slut men som tur är blir det inga fler mål innan halvtidsvila.


Andra halvlek blir en betydligt lugnare historia. Den gassande värmen gör sig påmind samtidigt som Limmared gör en rad byten vilket stör matchtempot en smula. Två mål hinns det dock med under sista fyrtiofem. Först gör Viktor Johnsson sitt tredje mål för kvällen assisterad av Victor Blomgren, 8-2. Därefter gör Öxabäck matchen sista mål, 8-3.


Resterande trettio minuter fortlöper utan ytterligare nätrassel. Limmared spelar runt bollen på egen planhalva. Vissa stunder går man till attack och skapar en del halvchanser men mycket mer än så händer inte. Domaren blåser till slut av matchen och de rödsvarta kan inkassera en härlig seger på självaste Glasets dag.

 

Limmareds IF – Öxabäcks IF 8-3 (7-2)

1-0 2’ Max G (Gustav K)

1-1 9’

2-1 14’ Max G (Victor B)

3-1 18’ Viktor J (Mirand G)

4-1 20’ Viktor J (Christoffer Å)

5-1 23’ Victor B (Gustav K)

5-2 27’

6-2 30’ Max G (Viktor J)

7-2 33’ Självmål

8-2 52’ Viktor J (Victor B)

8-3 56’

 

                            Victor B (ut 60)            Max G


Viktor J                      Gustav K        Christoffer Å (ut 70)  Sebastian S (ut 15)


Mirand G (ut 65)  Robin S (K) (ut 75)   Anton W (ut 60)        Erik J (ut 65)


                                                Dardan M

 

Carl J (in 65)

Elias (in 70)

Emil W (in 60)

Gustav P (in 15)

Hampus Ö (in 60)

John Ö

Simon L (in 65)

Senior
Knappa marginaler
2017-06-19 00:32, Senior

I tionde omgången väntade för Limmareds del Byttorps IF. Boråslaget började serien utmärkt och var länge obesegrade serieledare. Trots deras till synes överlägsenhet kom till slut en svacka och två raka förluster, först mot Kinnahult och sedan mot Bollebygds/Olsfors. Detta gjorde att de tappade sin förstaplats. Inför mötet med Limmared var dock läget sådant att vinst skulle innebära att de åter ledde serien.


Limmared å sin sida kom till matchen med en 4-1-seger mot Högvad i ryggen. En klart godkänd insats där man med en man mindre i åttio minuter lyckades besegra det blågula bottenlaget.


Domaren blåste igång mötet på Glasvallen och Limmared inledde aggressivt och satte direkt press på Byttorp som fick problem med att spela upp bollen från backlinjen. De rödsvarta kunde ett antal gånger sno åt sig bollen och fick en del skottlägen som dessvärre inte utnyttjades.


Eftersom bortalaget inte rådde på att rulla upp bollen via backlinjen på grund av Limmareds aggressiva presspel valde de istället att slå långa bollar på sina två snabba och farliga anfallare. Detta medförde vidare att Byttorp skaffade sig ett antal hörnor vars hot emellertid Limmareds längre spelare kunde undanröja.


Efter knappt trettio minuter hade Limmared en hörna från höger som slogs över alla försvarare och var på väg till motsatt långlinje. En rödsvart spelare hann ifatt bollen och kunde spela den vidare till Anton Werneröd som snurrade sig sin i straffområdet i höjd med kortlinjen. En Byttorpsförsvarare kom bryskt glidande och Anton chippade bollen över försvarens ben men blev i momentet nerdragen. Domaren blåste straff och Viktor Johnsson stegade fram. Utan minsta darr satte han dit det efterlängtade ledningsmålet , 1-0.


Minuten efter målet var Limmared ofokuserade och Byttorp fick allt för enkelt komma förbi på kanten. Ur snäv vinkel sköts bollen i stolpen och studsade ut till en grönvit spelare som försökte sätta dit den. Målvakten räddade men på returen lyckades bortalaget kvittera 1-1. Ett mentalt mycket olägligt mål för rödsvart.


Sista kvarten av halvleken var spelmässigt jämn eftersom Limmared kroknande något i pressen. Inga farligare chanser uppstod och domaren signalerade för halvtidsvila.


I andra halvlek var Byttorp under första kvarten det hetare laget. Limmared hade problem att få tag i bollen och resningarna hamnade allt som oftast i bortalagets famn. Boråsarna fick dock inte någon utdelning under denna period.

Spelet blev sedan allt mer böljande och ytorna växte mellan lagdelarna i bäggedera lagen. Efter drygt sextio minuter spelat vann Byttorp bollen centralt och satte blixtsnabbt iväg framåt. Limmaredsspelarna hängde inte med och bortalaget tilläts ta ledningen, 1-2.


De rödsvarta började sedan stegvis etablera ett tryck mot Byttorps mål. Först matchminut sjuttiofem och framåt började de riktigt farliga målchanserna uppstå. Någon lurig nick, ett antal räddade skott från nära hål, och stundtals allmän oreda i Byttorps straffområde, men inget nätrassel. De grönvita Boråsarna försvarade sig tappert och lyckades hålla ut till domaren blåste av matchen.


En tung förlust för Limmared som inlett bra, tagit ledningen, men som sedan inte lyckades knyta ihop säcken. För Byttorps del innebar segern att de lämnat förlustsviten bakom sig och återtog serieledningen.

 

Limmareds IF – Byttorps IF 1-2 (1-1)

1-0 29’ Viktor J

1-1 30’

1-2 64’

 

                         Gustav K            Max G


Sebastian S        Christoffer Å     Simon L (ut 70)    Viktor J


Alfred A (ut 75)    Robin S (K)          Anton W            Erik J


                                       Dardan M

 

Adam N

Carl J

Elias I

Emil W

Gustav P

Hampus Ö (in 70)

Jakob F (in 75)

 

Senior
Ett bilateralt reportage
2017-06-16 00:31, Senior

Nedan följer rapporter från Utvecklingslagets två senaste matcher.

 

Mot Borås AIK

Limmared började matchen lysande och redan i elfte minuten satte Jakob Falk dit 1-0 framspelad av Elias Isaksson. De rödsvarta var minst sagt spelsugna och ville visa framfötterna hemma på Glasvallen. Detta medförde att 2-0 kom några minuter efter första målet, Hampus Öberg hölls sig framme och assisterades av Gustav Persson.


BAIK är ett lag fullt med duktiga spelare och i tjugonde matchminuten reducerade de till 2-1. Fem minuter senare föranledde Limmareds kvicka offensiv att Elias Isaksson fälldes i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Jakob Falk satte säkert dit 3-1. De rödsvarta fortsatte sedan ösa på men resterande period av första halvlek förlöpte utan ytterligare mål.


I andra halvlek var Limmareds prestation dessvärre den omvända. Detta innebar att Borås AIK lyckades vända på hela steken och vann till slut matchen med 5-3. Ett tråkigt avslut efter en utmärkt första halvlek.

 

Limmareds IF – Borås AIK 3-5 (3-1)

1-0 11’ Jakob Falk (Elias Isaksson)

2-0 14’ Hampus Öberg (Gustav Persson)

2-1 20’

3-1 26’ Jakob Falk

3-2 50’

3-3 57’

3-4 59’

3-5 70’

 

                       Emil W         Jakob F


Gustav P        Hampus Ö      Simon L         Elias I


Moatasem K     Adam N     Ludvig J (K)      Carl J


                                 John Ö

 

Viktor J

Robin S

Said R

 


Mot Tvärred/Vegby FC

I onsdags begav sig Limmared till Vegby för en viktig match i Utvecklingsserien. På grund av bal och diverse andra aktiviteter var delar av ordinarie manskap ej tillgängligt. För att kompensera för detta inkallades två rutinerade, tillika lastgamla herrar, Emil Hagstedt och Peter Edvardsson.


Kvällssolen lyste vackert på Sämshov och det var en celeber skara Limmaredssupportrar på plats för att heja fram det rödsvarta talanglaget. Limmared inledde lovande och hade en betydande del av bollinnehavet. Efter femton minuter lyfte Hampus Öberg en delikat djupledsboll till kapten Mirand Gjakova som sprang sig fri till höger utanför straffområdet. Utan tvekan smällde han till bollen och kanonkulan for iväg rakt upp i nättaket, 0-1.


De rödsvarta fortsatte sedan på den inslagna vägen och hade flera fina anfallskombinationer. Mycket föranleddes av att Carl Johansson och Hampus Öberg fick grepp om mittfältet. Därifrån kunde de leverera bollar fram till den svårstoppade Emil Wallin som gled förbi den ene efter den andre. Direkt från mittfältet eller från Emil gick bollen till den tekniske spjutspetsen Elias Isaksson som bjöd på ett antal spektakulära nummer.


De gånger bollen inte kom fram centralt satte Alfred Andersson full fart framåt på vänsterkanten och tillsammans med Gustav Tvåfotaren Persson grävde man fram flera inlägg som så när resulterade. I bakre leden såg Adam Nyman och Viktor Johnsson till att hålla zonen fri från angrepp, detta tillsammans med den avlånge Robin Svensson som för dagen huserade i mål.


Det dröjde ända till sjuttionde minuten innan Limmared åter lyckades få hål på hemmalagets utmärkte målvakt. Denna gång var det Emil Hagstedt som frispelade Viktor Johnsson i djupet. Ensam med målvakten kunde han sedan rulla in 0-2.


Med några få minuter kvar att spela lyckades Tvärred/Vegby reducera till 1-2 vilket gjorde slutminuterna en smula nervösa. Men Limmared redde ut situationen och matchen slutade med rödsvart seger.


Tvärred/Vegby FC – Limmareds IF 1-2 (0-1)

0-1 15’ Mirand Gjakova (Hampus Öberg)

0-2 70’ Viktor Johnsson (Emil Hagstedt)

1-2 85’

 

                    Emil W           Elias I


Gustav P      Carl J         Hampus Ö         Mirand G (K)


Alfred A     Adam N     Viktor J (ut 45)     Emil H/Peter E


                             Robin S


Erik J (in 45)

Gustav K

Senior
Högvad på besök
2017-06-10 11:02, Senior

Vid juni månads ingång hade det redan spelats åtta omgångar i Division 5 Södra. I Limmareds nionde match väntade inga mindre än Högvads BK som var föregående säsongs stora överraskning. Nykomlingarna var nederlagstippade men lyckades framhärda tack vare seriens mest disciplinerade försvarsspel och endast tjugonio insläppta mål vilket resulterade i en femteplats. Inför årets säsong har de tappat några tunga kort och inledningen har visat tecken på att förra årets försvarsmur rämnat.


Inför torsdagens match på Glasvallen hade Limmared i omgången innan åkt på en rejäl smäll i form av 4-0 mot Sätila som sannerligen imponerat hittilldags. Högvad hade inför matchen samlat ihop sju poäng, detta i form av en seger mot just Sätila, samt en seger mot Öxabäck och en pinne mot Torestorp-Älekulla. De blågula hade således presterat bra mot de lag som med emfas besegrat de rödsvarta, Sätila och TÄFF.


Matchen började lovande för Limmareds del och man etablerade ett bollinnehav och tryckte tillbaka Högvad till egen planhalva, detta delvis på grund av att bortalaget valt ett lågt utgångsläge. I elfte matchminuten hände något som ändrade förutsättningarna för de rödsvarta på ett betydande sätt. Efter att en Limmaredsspelare löpt en nämnvärd sträcka och vunnit bollen i en närkamp med en Högvadsspelare föll den sistnämnde enkelt vilket resulterade i frispark till bortalaget. Detta gjorde Limmaredspelaren mycket besviken, vilket han också påpekade till den liggande Högvadsspelaren.


Den gänglige gulblåe gossen reste sig då upp och sade några väl valda ord till Limmaredsspelaren. I stundens heta fick den rödsvarte ett mindre lämpligt infall och nöp tag i shortsen på Högvaditen i höjd med de känsligare kroppsdelarna. Omedelbart var domaren framme med ett gult kort, sekunden senare ändrade han sig emellertid och visade upp det röda. Limmareds reducerade manskap var därmed ett faktum, redan efter elva minuter spelade.


Limmared fortsatte med en offensiv uppställning genom att göra avkall på vänster ytterbacksposition och centrerade resten av backlinjen. De rödsvarta fortsatte spela hyfsat och man skapade ett antal chanser som borde resulterat. Samtidigt som hemmalaget tog sig fram till Högvads straffområden var det flera gånger som man misslyckades med det samma på grund av slarvigt passningsspel eller för tidiga lyftningar bakom den gulblå försvarslinjen.


I tjugosjunde matchminuten hade Limmared en utmärkt spelsekvens som startade redan i egen backlinje. En handfull korta passningar centralt medförde att Viktor Johnsson till slut fick bollen på straffområdesgränsen till höger. Han tog med sig bollen framåt några meter och slog ett lågt skruvat inlägg bakom backlinjen som Max Glans kunde skarva in i mål, 1-0.


Sista kvarten av första halvleken började Limmared delvis krokna i hemjobbet vilket kombinerat med missade passningar gjorde att Högvad lyckades ställa om ett antal gånger. Dessa omställningar resulterade dock inte i några farligare målchanser men likväl ett antal hörnor.


Inför andra halvlek justerade Limmared laget för att stärka upp med en full fyrbackslinje. Spelet blev något jämnare och de rödsvarta lyckades initialt inte etablera ett bollinnehav på samma sätt som under första halvlek. Båda lagen hade ett antal mer eller mindre ofarliga anfall. Efter tio minuter fick Högvad en frispark till vänster som på ett utmärkt sätt skruvades in i högra krysset, 1-1.


Limmared svarade tämligen omgående. Efter att Erik Johansson vunnit ett motlägg till höger snappade den gamle måltjuven Victor Blomgren upp bollen i straffområdet och lirkade in det viktiga 2-1-målet. Redan fem minuter senare höll sig samme målgörare framme igen. Denna gång fiskades bollen upp till vänster i straffområdet och bollen snirklades in vid bortre stolproten, 3-1.


De rödsvarta hade efter dessa två snabba mål sedan relativt god kontroll över kvarstående del av matchen. Tio minuter innan slutsignal fick Limmared tag på bollen centralt. En snillrik djupledsboll ner mot vänstra delen av straffområdet nådde kvicke Max Glans som redan uppfattat unge Viktor Johnsson till höger. En utmärkt framspelning bakom backlinjen försatte Viktor i ett förmånligt läge vilket han följdriktigt utnyttjade, bollen placerades i höger kryss, 4-1. Slutminuterna avlöpte och den gladlynte domaren blåste högt och graciöst av matchen.

 

Limmareds IF – Högvads BK 4-1 (1-0)

1-0 27’ Max G (Viktor J)

1-1 55’

2-1 61’ Victor B (Erik J)

3-1 66’ Victor B

4-1 80’ Viktor J (Max G)

 

                                Victor B (ut 80)       Max G (ut 88)


Viktor J (ut 80)          Gustav K (ut 85)    Christoffer Å        Mirand G


Sebastian S (ut 45)   Robin S (K) (ut 75)    Anton W      Erik J (ut 70)


                                                      John Ö

 

Alfred A (in 45)

Dardan M

Emil W (in 85)

Hampus Ö (in 80)

Jakob F (in 80)

Ludvig J (in 75)

Simon L (in 70)

Senior
Långt hemifrån
2017-06-03 12:54, Senior

I måndags var det dags för det rödsvarta manskapet att styra kosan mot Sätila, den geografiskt mest avlägsna motståndaren i årets serie. Efter en knapp timmes bilresa i västlig riktning tornar ett kuperat landskap upp sig vid Västergötlands sydvästra hörn på gränsen mot Halland. Här rinner Storån ut i sjön Lygnern, västkustlandskapets största sjö. Precis vid sjökanten ligger Lygnevi, Sätila SK:s hemmaarena. En särpräglad fotbollsplats med en tätbevuxen gräsmatta.


Sätila har inlett årets serie lovande och besegrat både Sandared/Sjömarken och Kinnahult hemma på Lygnevi. Som brukligt hemmastarka men lägg därtill ett par vassa tillskott som förvärvats under uppehållet och det rödblå laget kommer med största sannolikhet vara med och tampas i toppen säsongen ut. Limmared kom inför måndagens drabbning med en målrik hemmaseger mot Sandared/Sjömarken, 7-4, i bagaget.


Sätila inledde matchen klart starkast och var flera snäpp aggressivare än bortalaget. Dels låste man Limmared så att de inte kunde sätta igång bollen från egen målvakt, och dels vann de luftrummet på mitten vilket gjorde att de kunde etablera ett tryck mot det rödsvarta straffområdet. Sätilas 4-5-1-uppställning vilken likaväl kan benämnas 4-3-3 gjorde att de fick ett övertag på centralt mittfält. Därifrån fördelades bollar ut till kanterna, framförallt till hemmalagets vänsterkant där man hade en kvick och teknisk ytterlöpare.


Denna ytter hade ett fint samarbete med den ensamme forwarden och de två offensiva innermittfältarna. För dagen utmärkte Markus Dahlberg hittade ytor mellan Limmareds backlinje och mittfält där han utifrån sin offensiva innermittsposition fick mycket boll att jobba med. Bollarna levererades dels från ytterbackarna men också från den defensiva innermittfältaren och den redan nämnde yttern.


Sätila tryckte upp sina ytterbackar för att stänga de ytor som lätt uppstår bakom yttrarna i en 4-3-3-uppställning. På så vis uppstod det istället luckor bakom hemmalagets ytterbackar. Här tog sig Limmared fram vid några fåtal tillfällen men denna svaghet i Sätilas försvar utnyttjades alltför sällan för att ge någon utdelning.


Sätilas aggressivitet gjorde att de vann spelet på kanterna, på mittfältet, och i luften. Resultatet blev som ovan nämnts, ett konstant tryck mot Limmareds straffområde och det var med nöd och näppe de för dagen vitklädda bortalaget kunde värja sig från ett ledningsmål för motståndarna. Tillslut kom det mål som låg i luften, men dessvärre var det ett olyckligt självmål på en hörna i matchminut trettio. Resultatet stod sig sedan halvleken ut.


I andra halvlek lättades Sätilas tryck en aning men trots det gjorde hemmalaget två mål under halvlekens första tio minuter. Först var det passivitet och obeslutsamhet i Limmareds försvarsspel som medförde att Sätila kunde prickskjuta 2-0 efter ett inspel från deras högerkant. Fem minuter senare var det Dahlberg som klippte till bollen på volley utanför straffområdet, rakt upp i krysset, 3-0.


Efter 3-0-målet var matchen relativt jämn, Sätila föll ner en aning och Limmared kunde etablera mer och mer anfallsspel på hemmalagets planhalva. Sista halvtimman såg ut på detta sätt och Sätila ägnade sig åt omställningsspel. Limmared lyckades inte utnyttja de målchanser man skapade sista delen av andra halvlek och förblev mållösa. Sätila däremot fick utdelningen ytterligare en gång. Matchen slutade därmed 4-0.

 

Sätila SK – Limmareds IF 4-0 (1-0)

1-0 30’

2-0 49’

3-0 54’

4-0 67’

 

                            Viktor J (ut 80)             Jakob F (ut 60)


Sebastian S (ut 80)      Christoffer Å      Victor B (ut 80)        Erik J (ut 60)


Alfred A                   Anton W (ut 75)         Gustav K        Robin S (K) (ut 75)


                                                   Dardan M

 

Emil W (in 75)

Carl J (in 80)

Hampus Ö (in 80)

John Ö

Ludvig J (in 75)

Mirand G (in 60)

Simon L (in 60)

 

Senior
En vecka senare
2017-06-02 22:48, Senior

För drygt en vecka sedan spelade Limmared mot Mariedals IK i Utveckling A Sydöstra. Det var en målsnål tillställning på ett soligt Glasvallen som slutade 1-1. Limmared spelade stundtals fin anfallsfotboll men dessvärre resulterade flertalet målchanser endast i ett mål. Målet var dock en riktigt stänkare från Emil Wallin, rätt upp i krysset. Assisten stod Carl Johansson för.


Försvarsmässigt var de rödsvarta väldigt stabila och släppte i princip inte till något. Bittert nog hade Mariedal ett mönsteranfall minuten efter Limmareds ledningsmål som innebar kvittering. Sista kvarten var hemmalaget en man mer men som tidigare nämnt ville inte bollen in i mål denna förmiddag. Poängen innebar att Limmared gick upp i serieledning i en något haltande tabell.

 

Limmareds IF – Mariedals IK 1-1 (0-0)

1-0 60’ Emil W (Carl J)

1-1 62’

 

                         Emil W        Jakob F


Gustav P (ut 7)   Simon L     Hampus Ö             Carl J


Alfred A             Adam N      Ludvig J (K)    Said R (ut 80)


                               Dardan M

 

Erik J (in 7)

Gustav K (in 80)

Victor B (in 80)

Nyheter från våra lag
P-13, 22/06 16:09 
Senior, 21/06 21:39 
P-13, 20/06 16:07 
F 10, 20/06 15:59 
P-15, 19/06 12:15 
 
Våra Sponsorer
Annonser