Ove Krull Svensson har lämnat oss
2018-01-19 12:45

Jag skriver dessa rader för att hedra minnet av Ove Krull Svensson som lämnade oss den 9:e januari. Ove var under fyra decennier Limmared IF:s viktigaste person. Jag kan fortfarande inte förstå hur han orkade att sköta en relativt stor verksamhet på egen hand. Han gick varje dag direkt från sitt jobb på glasbruket till Glasvallen där han klippte två gräsplaner, tvättade matchdräkter, städade klubbhuset och organiserade ungdomslagen. Vid tiotiden var han klar och det han inte hunnit tog han igen över helgerna då han var ledig från jobbet. Jag var ordförande under en stor del av denna tid och jag minns hur punkt 12 på årsmötets agenda var ”Arvode vaktmästare”. Arvodet var 300 kr/år och vid varje årsmöte föreslog någon medlem att det skulle höjas rejält. Det skedde aldrig för Ove talade om att det är tillräckligt och vi har viktigare saker att lägga pengar på. Jag vet med säkerhet att jag aldrig mer kommer att få träffa någon som så hängivet viger sitt liv åt ideellt arbete och gör det utan att synas. Det är många generationer ”Limmaredspojkar” som idag minns Ove som en viktig del av deras väg ut i det verkliga livet. Vi kommer sakna hedersmedlemmen Ove när han inte kommer finnas på plats under premiärmatchen om några månader.

Limmareds IF

Gm Kjell Svensson

Klubbträff 7/2, utprovning av kläder med Intersport
2017-12-11 15:03

För er som önskar att köpa träningskläder till 2018 sker provning och försäljning på Glasvallen den 7:e februari.

Det går därefter att prova och beställa på Intersport Knalleland likt tidigare år.

Sortimentsprofilen hittar ni under document och föreningskläder Intersport.

///LIF

Gräsroten - bidrag till LIF
2017-11-15 13:14

Stort tack till alla som tänker på Limmareds IF i samband med att ni spelar på Svenska Spel.

Vi hoppas självklart att vi blir ännu fler och att pengarna som gå till ungdomsidrotten ökar.

I år får LIF 3600 kr vilket är bra men det skulle kunna bli ännu mer!

Anslut era spelkort till Limmareds IF och hjälp oss att fortsatt bedriva en bra verksamhet.

Styrelsen i LIF

Röjardag 21/10
2017-10-20 09:31

Imorgon kör vi en traditionell röjardag och stänger Glasvallen.

Det har gått ut info på mail om detta för drygt en vecka sedan.

Vi kör som vanligt kl. 09-12 och tar en fika halvvägs.

Ta gärna med motorsåg eller röjsåg om ni har.

Anmäl er på sms till 070-2825944

Välkomna

Anders

Akademin
2017-10-12 13:36

För att spara planerna på Glasvallen flyttar akademin till Tranemos konstgräs.

Lördagar kl 10-12 gäller tillsvidare.

//Anders

Senior
Referat: Byttorps IF - Limmareds IF
Motigt
2017-09-30 21:33, Senior

I måndags spelade Limmared bortamatch mot Byttorps IF i näst sista omgången av 2017 års upplaga av Division 5 södra. På grund av avstängningar, skolresor, sjukdomar och skador krävdes det en mindre ansträngning för att få ihop ett numerärt tillräckligt rödsvart manskap.  Ett antal sjuka och halvskadade ställde upp och man kom trots allt till start med fyra avbytare.

Initialt kändes det som att det skulle bli en jämn match men redan efter nio minuter tog Byttorp ledningen efter en nickskarv på en frispark. Kort därefter tvingades Robin Svensson utgå med en fotskada. Rödsvarta kämpade dock på och man hade ett hyfsat passningsspel på egen planhalva men lyckades inte riktigt få till det på offensiv halva.

Byttorp var tyngre och mer rutinerade och spelade stabilt defensivt. Dessutom hade de kvicka omställningar och kom således till fler avslut. Limmared lyckades emellertid avstyra fler mål under första halvtimmen. Under sista kvarten hade rödsvart en riktigt tung period då man under drygt fem minuter släppte in tre mål och tvingades gå till halvtidsvila med 4-0 i baken.

I andra halvlek kändes Limmared hetare offensivt och det var sånär att Sebastian Svensson reducerade redan efter en minut spelad. Tyvärr blev det istället Byttorp som gjorde nästa mål, 5-0. Efter knappt sjuttio minuter gjorde de 6-0. Sista tjugo minuterna kunde Limmared revanschera sig en smula då Zydrunas Ruminas gjorde både 6-1 och 6-2 som också blev slutresultatet.

Byttorps IF – Limmareds IF 6-2 (4-0)

6-1 Zydrunas R

6-2 Zydrunas R (Sebastian S)

Zydrunas R            Max G (ut 70)