Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Senior
Seger i Knallen Cup 2018
2018-11-18 21:43, Senior
Gruppspel fas 1
LIF - Äspereds IF 0-3

Säven/Hol - LIF 1-2
0-1 Viktor Johnsson (Adrian Zeka)
1-2 Christoffer Åkerlund (Viktor Johnsson)

LIF - Fristads GoIF 2-0
1-0 Christoffer Åkerlund (Hampus Öberg)
2-0 Christoffer Åkerlund (Adrian Zeka)

Gruppspel fas 2
LIF - Brämhults IK I 4-0
1-0 Anton Werneröd
2-0 Sebastian Svensson (Christoffer Åkerlund)
3-0 Viktor Johnsson (Sebastian Svensson)
4-0 Mirand Gjakova (Adrian Zeka)

LIF - FC Liljan 5-1
1-0 Mirand Gjakova (Viktor Johnsson)
2-0 Adrian Zeka
3-1 Christoffer Åkerlund
4-1 Viktor Johnsson (Victor Blomgren)
5-1 Mirand Gjakova (Sebastian Svensson)

Kvartsfinal
LIF - Byttorps IF II 0-0
Vinst på straffar efter mål av Anton Werneröd och 3 räddningar av PA Sundqvist

Semifinal
LIF - Sandared/Sjömarken 1-1
1-1 Viktor Johnsson (Victor Blomgren)
Vinst på straffar efter mål av Anton Werneröd, Viktor Johnsson och Mirand Gjakova, samt en räddning av PA Sundqvist

Final
Gerdskens BK - LIF 0-1
0-1 Mirand Gjakova (Victor Blomgren)
Ny huvudtränare!
2018-10-31 22:39
Limmareds IF har gjort klart med ny huvudtränare inför 2019 och det är ingen mindre än föredetta storspelaren Joseph Elanga. Joseph har en diger meritlista med bland annat sju säsonger i allsvenskan för Malmö FF och två SM-guld. Han har också spelat i danska och grekiska högstaligan. Dessutom har han representerat Kameruns landslag och deltog 1998 i VM-slutspelet i Frankrike. Som om inte det vore nog har han därtill spelat med Zlatan.

Elanga är en välutbildad tränare och basade under några år över Mariedals IK, som han ledde till serieseger och vars spelidé än idag präglas av Elangas offensiva fotbollsfilosofi. Hans moderna inriktning bygger på en bollförande metodik vilket tillsammans med hans omfattande erfarenhet som spelare på högsta nivå ger hungriga spelare bästa möjlighet att utvecklas och ta stora steg framåt.

Elanga kommer assisteras av LIF-ikonen och fotbollsgurun Peter Svensson. Därutöver kommer Gustav Kettil bidra med sitt logistiska kunnande.
Limmareds IF seriesegrare Div 5 södra
2018-10-02 15:49
Firande direkt efter matchen på Sämshov i lördags

Efter 2-1 i den svåra bortamatchen mot Tvärred/Vegby, samtidigt som både Sätila och Dalsjöfors tappar poäng, står LIF som vinnare av årets upplaga av division 5 södra.


Stort grattis till spelare och ledare som har gjort detta möjligt!


Styrelsen

Föreningsdagar Intersport
2018-09-05 09:00
Tillsammans med Intersport bjuder vi in dig till föreningsdagar 5-9 september på Intersport. Få 25% rabatt på hela sortimentet i butiken eller på intersport.se. Visa upp detta inlägg i butiken för att erhålla rabatten eller använd följande rabattkod: 99818362 på intersport.se. Gäller 5-9/9 på ord.priser men ej på cykel, presentkort, elektronik, föreningskläder/teamkläder och beställningsvaror.
Senior
Referat: Limmareds IF - Äspereds IF
Blytung höststart
2018-08-25 08:56, Senior

Häromveckan körde höstsäsongen igång för de rödsvarta killarna efter den heta sommarvilan. Först ut var bortamötet mot Sätila SK på Lygnevi, och veckan efter väntade BT:s seriefavoriter Äspereds IF. Trots den fina insatsen i träningsmatchen mot Södra Vings IF blev höstens två första matcher i division 5 södra inte alls lika upplyftande. Två blytunga förluster senare och hösten hade startat i en brant uppförsbacke.


Sätila SK - LIF

Trots den besvärliga sommarvärmen var Lygnevis gräsmatta i utmärkt skick, lika tjock och fyllig som vi är vana att se den. Limmared mönstrade ett starkt manskap och matchen inledes med hög kvalitet från båda lagen. Sätila med sin löpvillige och kloke centerforward, flankerad av två fysiska och kvicka ytterforwards, alla tre ackompanjerade av den fenomenale, fritt rörlige, innermittfältaren Markus Dahlberg, var minst sagt en utmanande uppgift för Limmareds defensiva formationer. Noggrannhet, hårt jobb, och dessutom ett antal akrobatiska ingripande från grandseigneur Sundqvist i mål, medförde utebliven målskörd för Sätila i matchens inledning.


De rödsvarta var inte ofarliga offensivt och tvingade Sätilas välpositionerade fyrbackslinje till arbete. Den sluge Christoffer Åkerlund fann emellertid en förnäm position utanför hemmalagets straffområde och kunde med emfas dundra in ledningsmålet. Efter målet blev gästerna något stirriga vilket tillät Sätila att skapa fler anfall framåt. Efter några smärre rödsvarta missöden på egen planhalva höll sig ovan nämnde Dahlberg framme och på en slumpboll utanför straffområdet pricksköt han skickligt bollen på armarna på en rödsvart back. Den frispråkige domaren tvekade blott några sekunder innan han pekade på straffpunkten. Sätilas rutinerade mittback bredsidade därefter in kvitteringsmålet.


I andra halvlek fortsatte den välspelade division-5-matchen och Limmared flyttade upp laget ungefär sisådär tio meter vilket ledde till ett något ökat bollinnehav, samtidigt som Sätila fick mer utrymme för omställningar. De rödsvarta hade i och med detta sin förmodligen bästa period under matchen och skapade två till tre riktigt vassa chanser, varav ett resulterade i en ribbträff med resonans. Efter en rödsvart hörna fick Sätila en flygande omställning som de utnyttjade till fullo, 2-1, och hemmapubliken vrålade av glädje. Ledningsmålet, som kom med cirka tio minuter kvar, tvingade rödsvart att satsa framåt. Sista delen av matchen blev därför en böljande historia med ett antal lägen åt båda håll. I slutminuterna snappade Sätila upp ett felpass från Limmared och kontrade in 3-1 som också blev slutresultatet.


LIF - Äspereds IF

I höstens första hemmamatch väntade superrutinerade Äspered med seriens kanske starkaste centrallinje, med kapten och mittback Erik Persson längst bak, nummer tio Fredrik Lövhage centralt på mitten, och den tidigare USA-turnerande Tobias Tobrant längst fram.


Matchen inleddes optimistiskt för Limmared som under de första femton minuterna skapade både ett och två högkvalitativa målchanser som bortalagets utmärkte målvakt konstartat avvärjde. Äspered hittade därefter ett bättre positionsspel och slog bort mindre pass i uppspelsfasen vilket gjorde att matchen jämnades ut en smula även om Limmared totalt sett var något hetare i första halvlek, vilken slutade mållös.


I andra halvlek förändrade Äspered ett antal viktiga moment i sitt spel vilket ledde till ett minskat bollinnehav för hemmalaget som fick problem att hitta fram till sista tredjedelen. Efter en dryg kvart utnyttjade så gästerna ett bolltapp på Limmareds högerkant och ställde snabbt om till motstående sida vilket resulterade i målchans och ledningsmål, 0-1. Det dröjde sedan inte länge innan ett snabbt inkast från Äspered ledde fram till ytterligare en målchans och utökad ledning 0-2. Kort därefter så nickade även Tobias Tobrant in 3-0 på en hörnvariant och Limmared var i det läget uträknade. Sista minuterna av matchen lyckades hemmalaget dock flytta upp laget något vilket resulterade i en reducering med tio minuter kvar att spela. Ytterligare ett mål kom i andra tilläggsminuten, 2-3, detta visade sig dessvärre ej tillräckligt då domaren sekunderna efter blåste av matchen.

Nu startar vi höstsäsongen!
2018-08-06 19:28

Hej alla Lifare

Vi går en spännande höst tillmötes.
A-laget leder sin serie och redan på fredag är det seriefinal mot Sätila.

Övrig ungdomsverksamhet flyter på och samarbetet med Dalstorp med P14 och P16 är positivt.
Vi har lyckats att få bidrag till att modernisera Glasvallen, dels inträde och asfalt men det bör också räcka till att göra vissa saker i klubbstugan.

Ungdomsträningarna startar denna vecka och nästa torsdag spelar A-laget sin första hemma match mot Äspered.

 

Vi ses på Glasvallen i höst!

Nyheter från våra lag
Senior, 18/11 21:43 
F 11, 11/11 21:57 
F 11, 18/10 16:17 
F 11, 18/10 16:06 
F 11, 17/09 17:30 
F 11, 03/09 16:01 
 
Våra Sponsorer
Annonser