Fotbollsakademi i Tranemo Kommun
2017-07-14 10:00

Se bifogad information från Eric Horsten angående en Fotbollsakademi som startas i Tranemo Kommun.
Eric hyr en plan på Glasvallen och hans Akademi har ingen koppling till Limmareds IF utan bedrivs helt klubbneutralt.

Jag har själv provat ett antal övningar med Eric som tränare och kan rekommendera att testa detta.

Träningen skall ses som ett komplement till den träningen spelaren bedriver med sitt egna lag.

 

Hälsningar Anders Berndtsson

Senior
Gothia Cup
2017-07-13 22:41, Senior
På måndag drag Gothia Cup igång. Seniortruppens yngsta kommer delta i B18-klassen förstärkta med spelare från Dalstorp och Tranemo. Senaste två veckorna har man spelat två träningsmatcher mot Ulricehamns IFK:s lag som också kommer vara med i B18-klassen. Första matchen slutade 1-1 och andra slutade 5-1 till rödsvart.

Kom gärna och heja fram killarna ute på Hisingen nästa vecka. Gruppen består av 5 lag (de flesta grupperna består av 4 lag) och det ser ut att vara tufft motstånd. Gruppspelsschemat är:

Mån 17/7

13:50 SK Nord (Norge), Tuvevallen 1

Tis 18/7

09:00 SG Findorff 1 (Tyskland), Grimbo 1

15:20 S U Agen football (Frankrike), Krokängsplan

Ons 19/7

14:30 FBK Karlstad, Tuvevallen 2


Länk till gruppen på Gothias hemsidan:


http://results.gothiacup.se/2017,sv/division/12379251


Senior
Sommaruppehåll
2017-07-13 22:09, Senior

Nedan följer en kortare rapportering från vårens sista seriematch.


I seriens fjortonde omgång (av totalt tjugotvå) spelade Limmared mot IFK Örby på bortaplan. De rödsvarta inledde matchen bäst och i åttonde minuten gjorde Victor Blomgren 0-1 framspelad av Christoffer Åkerlund. Större delen av första halvlek var Limmared det bättre laget men de lyckades inte utöka sin ledning.


Under början av andra halvlek var det istället hemmalaget som var hetast och omgående kom kvitteringen 1-1 på straff. Detta kom som en väckarklocka för rödsvart och man började åter ta över spelet. I kombination med att Örby fick en utvisad tog Limmared så småningom ledningen 1-2 genom Denis Mehmeti.


Matchen rullade sedan på och Limmared hade god kontroll på situationen och dessutom ett antal lägen att punktera matchen. Sista tio minuterna lyckades däremot Örby etablera ett sista ryck samtidigt som Limmared fick en utvisning. 


I matchens absolut sista stund fick Örby en frispark utanför straffområdet som de lyfte in och efter några studsar tryckte de in kvitteringen 2-2. Domaren blåste sedan av matchen och jubel hördes från läktaren. Besvikna Limmaredspelare vandrade mot barackerna.


Detta var Limmared sista match för våren och laget går nu på sommarvila.

 

IFK Örby – Limmareds IF 2-2 (0-1)

0-1 8’ Victor B (Christoffer Å)

1-1 48’

1-2 67’ Denis M

2-2 93’

 

                  Victor B               Max G


Viktor J        Gustav K    Christoffer Å (ut 45)     Denis M (ut 80)


Alfred A        Viktor N            Anton W                Erik J (K)


                                  John Ö

 

Carl J

Dardan M

Elias I

Gustav P

Hampus Ö (in 80)

Jakob F

Sebastian S (in 45)

Senior
Målkalas
2017-07-06 13:38, Senior

I måndags var det dags för Limmareds fotbollsgrabbar att åka den långa vägen till Bollebygd för match på Björnskogsvallen. De rödsvartas föregående möte med Bollebygd/Olsfors slutade med en komfortabel 3-0-seger hemma på Glasvallen efter en spelmässigt utmärkt insats. Matcher på Björnskogsvallen brukar däremot vara mindre trevliga historier för gästande lag och förra säsongen förlorade Limmared klart med 3-0.


Det var en aktningsvärd skara Limmaredssupportrar på plats inför matchstart och det taggade bortalaget satte full fart framåt efter domarens signal. Första tjugo minuterna av matchen var Limmared det bättre laget och man störde Bollebygd/Olsfors i uppspelsfasen genom en hård press anförd av febrilt löpande forwards. Resultatet lät inte vänta och efter knappt femton minuter rullade Viktor Johnsson in 0-1.


I mitten av halvleken tog sig hemmalaget in i matchen genom att flytta upp sitt manskap och spela aggressivare. Detta störde Limmared och en uppsjö av passningar slogs bort. Trots detta hade de rödsvarta ett antal farliga omställningar som sånär medförde utökad ledning. Bollebygd/Olsfors å sin sida lyckades förvärva ett antal hörnor.


Med åtta minuter kvar av första halvlek satte Bollebygd/Olsfors snabbt igång bollen genom ett inkast på deras högerkant nära offensiv hörnflagga. Det rödsvarta försvaret var ouppmärksamt och en omarkerad blåklädd spelare fick skarva bollen vidare. Även på andra- och tredjebollen var de rödsvarta steget efter och det var just på tredjebollen som hemmalaget tryckte in i sin kvittering, 1-1.


Limmared svarade tämligen omgående. På en långboll slagen från egen planhalva sprang Max Glans ifrån hemmalagets backlinje för att hinna först. Målvakten var långt ute och det blev en femti-femti-situation där Max och målvakten small ihop. Domaren blåste sånär frispark till Max fördel men uppfattade att bollen studsat vidare till Christoffer Åkerlund som tog med sig bollen i steget in mot mitten väl medveten om att målvakten inte var i sitt straffområde. Bollebygd/Olsfors hade under tiden fått hem två försvarare som vaktade målet men från trettio meters avstånd pricksköt Christoffer in 1-2.


Minuten senare höll sig Viktor Johnsson åter igen framme och på en assist från Alfred Andersson satte han kyligt dit 1-3 och Limmared avslutade således första halvlek på ett förträffligt sätt.


I andra halvlek hade Limmared bra kontroll på matchen under första trettio minuterna. Hemmalaget flyttade upp sina positioner men skapade inte särskilt mycket. Istället gjorde denna taktiska omdaning att Limmared fick en uppsjö av omställningar som kunde, och borde, resulterat i ett antal mål. Utdelningen var emellertid knaper och det var endast den för dagen utmärkte Viktor Johnsson som lyckades sätta bollen tio minuter in i andra. Detta efter en framspelning av Denis Mehmeti.


När det var sju minuter kvar av matchen blev det lite nerv i tillställningen när Bollebygd/Olsfors reducerade till 2-4. Minuten senare höll sig Viktor Johnsson åter igen framme och satte sitt fjärde mål för dagen, 2-5, assist av Alfred Andersson. Nu trodde nog de flesta att kistan var spikad men under de tre sista ordinarie minuterna satte hemmalaget både 3-5 och 4-5 och det blev rejält nervöst i det rödsvarta lägret.


Limmared tog som tur var tag i situationen och höll undan de sista minuterna innan domaren blåste av matchen. En viktig trepoängare var ett faktum och ett gladlynt gäng glaslirare kunde styra kosan hemåt.

 

Bollebygd/Olsfors – Limmareds IF 4-5 (1-3)

0-1 12’ Viktor J

1-1 39’

1-2 43’ Christoffer Å

1-3 45’ Viktor J (Alfred A)

1-4 55’ Viktor J (Denis M)

2-4 83’

2-5 85’ Viktor J (Alfred A)

3-5 87’

4-5 89’

 

                             Christoffer Å              Max G (ut 75)


Viktor J                Hampus Ö (ut 55)           Gustav K       Emil W (ut 60)


Alfred A (ut 80)    Robin S (K) (ut 45)     Victor B (ut 80)     Erik J (ut 75)


                                                Dardan M

 

Anton W (in 45)

Carl J (in 80)

Denis M (in 55)

Elias I (in 80)

Jakob F (in 75)

Sebastian S (in 60)

Simon L (in 75)

Senior
Målfest
2017-07-04 10:41, Senior

I onsdags för en knapp vecka sen spelade Limmared hemmamatch mot Södra Ving. Det var sista matchen för Limmared innan uppehållet i Utveckling A Sydöstra. Serien består av sex lag där varje lag möts tre gånger. Limmared har hittills mött de flesta lagen två gånger men mötet med Södra Ving var lagens första.


Limmared gjorde en mycket bra insats och satte hög press vilket gjorde det svårt för motståndarna. Samtidigt hade man ett betryggande bollinnehav och under långa stunder höll man bollen inom laget. Spelövertaget gjorde att man i halvtid ledde med 4-0. Andra halvlek hade en liknande matchbild och till slut slutade matchen 8-1.


Efter vårens matcher ser tabellen ut på följande sätt:


Borås AIK                8     19

Limmareds IF           8     17

Mariedals IK              6     7

Tvärred/Vegby FC     8      7

Södra Vings IF          7      7

Gällstads FK             7      6Limmareds IF – Södra Vings IF 8-1 (4-0)

1-0 9’ Muatasem K (Oskar A)

2-0 11’ Viktor J (Christoffer Å)

3-0 35’ Elias I (Simon L)

4-0 38’ Muatasem K (Christoffer Å)

5-0 46’ Oskar A (Christoffer Å)

6-0 55’ Oskar A (Muatasem K)

6-1 76’

7-1 83’ Gustav K (Christoffer Å)

8-1 87’ Emil W (Gustav K)

 

                               Emil W           Elias I (ut 80)


Oskar A (ut 70)     Christoffer Å           Hampus Ö           Muatasem K


Alfred A (ut 45)      Simon L (K)      Viktor J (ut 60)      Said R (ut 20)


                                         Dardan M

 

José H (in 20)

Gustav K (in 70)

Robin S (in 60)

 

Senior
Limmared förstärker
2017-07-03 23:08, Senior
Gustav Jonsson har plockat fram skorna efter något års uppehåll och är klar för rödsvart. Gustav är en allround spelare med funktionell teknik och fint spelsinne.
Nyheter från våra lag
Senior, 13/07 22:41 
Senior, 13/07 22:09 
Senior, 06/07 13:38 
Senior, 04/07 10:41 
Senior, 03/07 23:08 
Senior, 29/06 11:50 
 
Våra Sponsorer
Annonser