Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Limmareds IF seriesegrare Div 5 södra
2018-10-02 15:49
Firande direkt efter matchen på Sämshov i lördags

Efter 2-1 i den svåra bortamatchen mot Tvärred/Vegby, samtidigt som både Sätila och Dalsjöfors tappar poäng, står LIF som vinnare av årets upplaga av division 5 södra.


Stort grattis till spelare och ledare som har gjort detta möjligt!


Styrelsen

Föreningsdagar Intersport
2018-09-05 09:00
Tillsammans med Intersport bjuder vi in dig till föreningsdagar 5-9 september på Intersport. Få 25% rabatt på hela sortimentet i butiken eller på intersport.se. Visa upp detta inlägg i butiken för att erhålla rabatten eller använd följande rabattkod: 99818362 på intersport.se. Gäller 5-9/9 på ord.priser men ej på cykel, presentkort, elektronik, föreningskläder/teamkläder och beställningsvaror.
Senior
Referat: Limmareds IF - Äspereds IF
Blytung höststart
2018-08-25 08:56, Senior

Häromveckan körde höstsäsongen igång för de rödsvarta killarna efter den heta sommarvilan. Först ut var bortamötet mot Sätila SK på Lygnevi, och veckan efter väntade BT:s seriefavoriter Äspereds IF. Trots den fina insatsen i träningsmatchen mot Södra Vings IF blev höstens två första matcher i division 5 södra inte alls lika upplyftande. Två blytunga förluster senare och hösten hade startat i en brant uppförsbacke.


Sätila SK - LIF

Trots den besvärliga sommarvärmen var Lygnevis gräsmatta i utmärkt skick, lika tjock och fyllig som vi är vana att se den. Limmared mönstrade ett starkt manskap och matchen inledes med hög kvalitet från båda lagen. Sätila med sin löpvillige och kloke centerforward, flankerad av två fysiska och kvicka ytterforwards, alla tre ackompanjerade av den fenomenale, fritt rörlige, innermittfältaren Markus Dahlberg, var minst sagt en utmanande uppgift för Limmareds defensiva formationer. Noggrannhet, hårt jobb, och dessutom ett antal akrobatiska ingripande från grandseigneur Sundqvist i mål, medförde utebliven målskörd för Sätila i matchens inledning.


De rödsvarta var inte ofarliga offensivt och tvingade Sätilas välpositionerade fyrbackslinje till arbete. Den sluge Christoffer Åkerlund fann emellertid en förnäm position utanför hemmalagets straffområde och kunde med emfas dundra in ledningsmålet. Efter målet blev gästerna något stirriga vilket tillät Sätila att skapa fler anfall framåt. Efter några smärre rödsvarta missöden på egen planhalva höll sig ovan nämnde Dahlberg framme och på en slumpboll utanför straffområdet pricksköt han skickligt bollen på armarna på en rödsvart back. Den frispråkige domaren tvekade blott några sekunder innan han pekade på straffpunkten. Sätilas rutinerade mittback bredsidade därefter in kvitteringsmålet.


I andra halvlek fortsatte den välspelade division-5-matchen och Limmared flyttade upp laget ungefär sisådär tio meter vilket ledde till ett något ökat bollinnehav, samtidigt som Sätila fick mer utrymme för omställningar. De rödsvarta hade i och med detta sin förmodligen bästa period under matchen och skapade två till tre riktigt vassa chanser, varav ett resulterade i en ribbträff med resonans. Efter en rödsvart hörna fick Sätila en flygande omställning som de utnyttjade till fullo, 2-1, och hemmapubliken vrålade av glädje. Ledningsmålet, som kom med cirka tio minuter kvar, tvingade rödsvart att satsa framåt. Sista delen av matchen blev därför en böljande historia med ett antal lägen åt båda håll. I slutminuterna snappade Sätila upp ett felpass från Limmared och kontrade in 3-1 som också blev slutresultatet.


LIF - Äspereds IF

I höstens första hemmamatch väntade superrutinerade Äspered med seriens kanske starkaste centrallinje, med kapten och mittback Erik Persson längst bak, nummer tio Fredrik Lövhage centralt på mitten, och den tidigare USA-turnerande Tobias Tobrant längst fram.


Matchen inleddes optimistiskt för Limmared som under de första femton minuterna skapade både ett och två högkvalitativa målchanser som bortalagets utmärkte målvakt konstartat avvärjde. Äspered hittade därefter ett bättre positionsspel och slog bort mindre pass i uppspelsfasen vilket gjorde att matchen jämnades ut en smula även om Limmared totalt sett var något hetare i första halvlek, vilken slutade mållös.


I andra halvlek förändrade Äspered ett antal viktiga moment i sitt spel vilket ledde till ett minskat bollinnehav för hemmalaget som fick problem att hitta fram till sista tredjedelen. Efter en dryg kvart utnyttjade så gästerna ett bolltapp på Limmareds högerkant och ställde snabbt om till motstående sida vilket resulterade i målchans och ledningsmål, 0-1. Det dröjde sedan inte länge innan ett snabbt inkast från Äspered ledde fram till ytterligare en målchans och utökad ledning 0-2. Kort därefter så nickade även Tobias Tobrant in 3-0 på en hörnvariant och Limmared var i det läget uträknade. Sista minuterna av matchen lyckades hemmalaget dock flytta upp laget något vilket resulterade i en reducering med tio minuter kvar att spela. Ytterligare ett mål kom i andra tilläggsminuten, 2-3, detta visade sig dessvärre ej tillräckligt då domaren sekunderna efter blåste av matchen.

Nu startar vi höstsäsongen!
2018-08-06 19:28

Hej alla Lifare

Vi går en spännande höst tillmötes.
A-laget leder sin serie och redan på fredag är det seriefinal mot Sätila.

Övrig ungdomsverksamhet flyter på och samarbetet med Dalstorp med P14 och P16 är positivt.
Vi har lyckats att få bidrag till att modernisera Glasvallen, dels inträde och asfalt men det bör också räcka till att göra vissa saker i klubbstugan.

Ungdomsträningarna startar denna vecka och nästa torsdag spelar A-laget sin första hemma match mot Äspered.

 

Vi ses på Glasvallen i höst!

Senior
Vila i frid
2018-05-27 22:33, Senior

I fredags var tre fantastiska killar med om en fruktansvärd bilolycka. Utgången blev så hemsk att en av dessa tre inte längre finns bland oss. En varm, lojal och omtänksam person som var en nära vän till många av oss i laget, och som tidigare spelade för Limmared tillsammans med sin bror. Vi minns alla fina minnen med dig och vill nu sända våra hjärtligaste tankar till dem som stod dig allra närmast.


Vila i frid Nemo!

Senior
Intervju med K-E junior
2018-05-21 22:59, Senior
Victor Blomgren

Som en av de viktigaste spelarna i årets upplaga och även en del av den ledarstaben, hur är läget i truppen?
Det är onekligen en positiv stämning just nu. Vi har fått en fin start där vi är obesegrade efter 5 omgångar och vi känns stabilare än förra året. Både de äldre mer rutinerade har hittat formen och de yngre är på gång.

 

Du har börjat få en hel del säsonger i Limmareds IF under bältet. Men detta är definitivt en av de bättre inledningarna, har du någon tanke varför det börjat så bra som det gjort?
Framförallt har vi hittat en bättre balans i år jämfört med tidigare säsonger. En stor nyckel ligger i en tryggare defensiv, sen har vi ett gäng spelare framåt som gärna avgör matcher. Vi är starka i båda straffområdena helt enkelt.

 

Du har redan nu gjort 3 mål jämfört med förra säsongen som slutade på 7 stycken. Är det en formtopp vi kan räkna med resten av säsongen?
Ifjol blev det en hel del spel som mittfältare men som forward är målet minst tvåsiffrigt, gärna ett gäng assist på det.

 

Nu till en återkommande fråga, vem tror du blir årets utropstecken denna säsong?

Det är alltid kul när de yngre slår igenom, just nu ligger Calle Puma och Elias Isaksson bäst till på den fronten. I övrigt tror jag att Anton Werneröd vinner skytteligan om han bara håller sig på rätt sida regelboken.

 

Nästa match är mot Mariedals IK på Kransmossens konstgräs. Vad tror du om den?

Det brukar bli jämnt och målsnålt, varför inte en ny seger med 2-1.

Nyheter från våra lag
F 11, 18/10 16:17 
F 11, 18/10 16:06 
F 11, 17/09 17:30 
F 11, 03/09 16:01 
Senior, 25/08 08:56 
F 11, 24/08 20:58 
 
Våra Sponsorer
Annonser