Senior
Seriepremiär
2018-04-20 18:53, Senior
Kapten Nyström

Efter en lång vinter är våren äntligen här och helgen som många har väntat på har kommit, seriepremiär för rödsvart i division fem södra. Helgens premiärmotståndare är Torestorp/Älekulla. Förra säsongen slutade lagen på sjätte respektive sjunde plats i tabellen. På grund av den långa vintern är matchen flyttad från Glasvallen till Tranehovs konstgräsplan.


För er som inte har möjlighet att följa matchen på plats kommer det som vanligt vara liveuppdatering på Instagram, @limmaredsif.


Inför seriepremiären har jag passat på att prata med lagkapten Viktor Nyström för att höra hans tankar och funderingar om säsongen.


Hej Viktor, nu är det inte långt kvar till premiären, hur tycker du årets försäsong har varit?

Lång och besvärlig i vanlig ordning men annars tycker jag den fungerat. Närvaron har varit hög och alla har ökat sin fysiska status ordentligt. Resultaten har varierat ganska ordentligt men när det väl kommit till tävlingsmatch d.v.s. DM har vi faktiskt visat vad vi är kapabla till när det väl är skarpt läge.

 

Vad har du för förhoppningar på årets säsong?

Kort och simpelt, spela bättre fotboll än förra året så tar vi det därifrån.

 

Hur är läget i truppen?

Turkiet gör alltid nytta. Skadeläget är okej, lite skavankar har vi givetvis men det är stort sett oundvikligt. Pulsen har ökat sakta men säkert inför premiären, sista veckan nu har varit riktigt het och det märks att folk vill starta.

 

BT tippar LIF som femma i årets serie, vilket lag tror du vinner serien och vart hamnar ni?

Jag har väldigt dålig koll på hur lagen ligger till, Kinnahult sägs vara luriga men en sak jag vet säkert är att Högvad gör ont. Spelar vi som vi kan en större del av matcherna blir vi att räkna med. Som alla tyvärr vet är form en färskvara.

 

Förra säsongen blev det en vinst och en förlust mot Torestorp/Älekulla, hur är tankarna om premiärmotståndet?

Jag har tyvärr absolut ingen aning om vad Torestorp/Älekulla har att erbjuda. Brukar vara besvärliga borta på deras lutande plan och allt som oftast gassande sol.

 

Det går rykten om att ni har tränat in målgester, vem har bäst målgest i laget?

Finns några vassa, framförallt väldigt många som man aldrig sett ”in action”. Robert Persson hade varit underhållande att se man där är nog oddsen på en ostmacka betydligt större.

 

Till sist, hur slutar matchen på lördag?

Hade någon gett mig en 2-1 vinst idag så hade jag tagit detta alla dagar i veckan men jag tror vi vinner årets första seriematch med 3-0.

 

Limmareds IF hälsar Torestorp/Älekulla, publik och domare varmt välkomna till Tranehov. Avspark 12:00 lördag 21/4.

Senior
Premiärvecka - Division 5 södra
2018-04-17 00:39, Senior
 
Senior
Referat: Rydboholms SK - Limmareds IF
Ny pinne i DM
2018-03-16 00:13, Senior

I söndags spelade rödsvart den erkänt svåra bortamatchen mot Rydboholms SK. På grund av kommunal bristfällighet fick matchen spelas på Borås Arena 2. Det hindrade dock inte en gedigen skara åskådare från att infinna sig vilket gav tillställningen en stämningsfull inramning. Matchen slutade 1-1 efter en jämn batalj. Vi har åter igen hört med Limmareds tränare Gustav Kettil vad han tyckte om det hela.


Poäng mot laget på allas läppar, Rydboholm, trodde du verkligen det innan matchen?

-Givetvis visste vi att det var ett tufft motstånd som väntade och vi sa innan matchen att oavgjort var ett väldigt bra resultat. Sen förstod jag väl att det skulle krävas en prestation av en högre kaliber för att lyckas med det. Men vi gör troligtvis årets bästa insats så det var skönt att se.


Det är sällan Rydboholm bara gör ett mål när de spelar, varför lyckades ni så bra defensivt?

-Dels jobbade vi hårt över hela plan men så har vi också vår kapten Viktor Nyström som håller ihop defensiven på ett utmärkt sätt. Han har sett riktigt het ut under matcherna hittills och är på väg mot fysisk toppform. Han är ingen spelare som är rolig att möta för en anfallare om man säger så. Sen har Rydboholm tre nyckelspelare i Apelkvist, Koski och Jarl som vi nämnde på taktikgenomgången innan matchen. Koski och Jarl är extremt snabba men vi har två minst lika snabba spelare i Simon Berndtsson och Alfred Andersson som lyckades neutralisera dem på ett föredömligt sätt. Och Apelkvist låg vi hårt åt på mitten och minskade hans handlingsutrymme så mycket vi kunde. Vi var väldigt noggranna kan man säga.


Ni gjorde några ändringar i startelvan jämfört med matchen mot Ulvåker, som slog väl ut, hur tänkte ni där?

-Både Wallin och Calle Puma har tränat på bra så det kändes givet att ge dem chansen nu när den uppstod. De är två talangfulla grabbar som har framtiden för sig men inte spelat så många A-lagsmatcher än. Och att då gå in mot ett sånt tufft motstånd och vissa klass var mycket imponerande. Det lovar gott inför framtiden.


Hur är läget i truppen inför helgens avgörande match mot Falköping?

-Det börjar se bra ut nu, Elias I och Hampus Ö är tillbaka efter sjukdom, och Ludvig J är tillbaka från Australien. Ludde gjorde ett viktigt inhopp mot Rydboholm och har sett bra ut i träning. Så konkurrensen börjar bli tuff efter några veckor med mycket sjukdomar och förhinder. Det är kul.


Och tar ni er vidare till slutspel tror du?

-Falköping slog Ulvåker med 5-2 här tidigare ikväll så det kommer definitivt bli en väldigt tuff uppgift att ta sig vidare, högst troligt kommer det krävas vinst. Men tar vi med oss det som varit bra mot Ulvåker och Rydboholm så har vi tillräckligt goda chanser att lyckas. Vi får hoppas på en ny fin prestation. Och att inte köldknäppen ställer till med problem.


Rydboholms SK - Limmareds IF 1-1 (1-0)
1-0 20

1-1 77 Christoffer Åkerlund (Robert Persson)

                  Emil W (ut 75)     Sebastian S


Carl J (ut 75)     Robert P    Christoffer Å     Mirand G


Simon B            Gustav K     Viktor N (K)     Alfred A


                                 Dardan M

Gustav P

Hampus Ö

Ludvig J (in 75)

Zydrunas R (in 75)

Senior
Referat: Limmareds IF - Ulvåkers IF
DM är igång
2018-03-09 17:56, Senior

I helgen spelade Limmareds årets första tävlingsmatch i iskylan på Tranehov. För motståndet stod Ulvåkers IF och det var första omgången av DM-gruppspelet. Årets DM-upplägg är annorlunda jämfört med tidigare år såtillvida att lagen från division 4, 5 och 6 delas in i grupper på ett nytt vis. Division-4-lagen plus övre halvan av division 5 delas in i grupper om fyra där de två bästa lagen går vidare till slutspel. Nedre halvan av division-5 och hela division-6 delas in i grupper om fyra där enbart det bästa laget går vidare till slutspel.


Limmared som hamnade på övre halvan av division 5 förra säsongen får således spela årets DM i en tuff grupp bestående av redan nämnda Ulvåkers IF, som ramlade ur fyran förra året, och Rydboholms SK och Falköpings FK. Rydboholm vann femman förra säsongen och Falköping slutade femma i Division 4 Norra.


Limmared gjorde en stabil insats i matchen mot Ulvåkers IF som slutade 3-3 efter att Limmared lett matchen 3 gånger om och dessutom missat straff. Vi har haft möjligheten att intervjua Limmareds tränare Gustav Kettil:


Vad tycker du om er insats i årets första riktiga match?

-Vi gör en klart godkänd insats men tyvärr släpper vi fortfarande in för många mål. Däremot var det skönt att vi fick igång målskörden framåt. Det har ju varit lite si och så med det under träningsmatcherna hittills.


På pappret ses ni som ett av de sämre lagen i gruppen, hur stod ni er mot ett lag som spelade i fyran förra året tycker du?

-Det kändes faktiskt väldigt stabilt. Vi hade en relativt defensiv utgångsposition så Ulvåker hade ju en hel del bollinnehav i backlinjen men i varandras straffområden var vi nog ungefär lika många gånger. Vad jag har hört så har Ulvåker gjort en nysatsning inför säsongen och fått hem en hel del bra spelare, så det borde varit en bra värdemätare.


Ni ledde matchen tre gånger om men lyckas ändå inte knyta åt säcken, varför?

-Första halvlek är jämn men att släppa in 2-2 precis innan halvtid kändes väldigt onödigt, där borde vi varit mer fokuserade. I början på andra tycker jag vi får ett riktigt bra grepp om matchen och tar ledningen snyggt genom samspel mellan Jidde, Victor och Sebbe. Sen har Jidde en boll som går längs med hela mållinjen. Efter det börjar vi tappa orken på 4-5 spelare och dessvärre hade vi bara 2 avbytare på grund av sjukdomar. Så när vi släpper in 3-3 i ett väldigt olämpligt läge så handlade slutet mest om att få med sig en poäng. Vilket vi lyckas med tack vare hårt jobb.


Var det någon du tycker utmärkte sig extra?

-Alla gör bra insatser även om de flesta kan växla upp några snäpp till. Vilket i för sig känns lovande på sikt. Extra nöjd är jag med våra kantspelare som visade fin vilja och kvalité.


Slutligen, hur ser det ut inför söndagen? Bortamatch mot Rydboholm.

-Tyvärr har vi fortsatt problem med sjukdomar och nu har vi dessutom två som inte kan vara med på grund av jobb. Men vi kommer ställa upp med en fin elva ändå. Sen känns Rydboholm något starkare än Ulvåker, de har ju gjort några tunga värvningar och hade redan förra året ett riktigt starkt lag. Men om de är bättre än Ulvåker är svårt att säga, Rydboholm spelade 3-3 mot Falköping och Ulvåker spelar mot Falköping redan på lördag så vi får väl se hur det ligger till på pappret.


Limmareds IF – Ulvåkers IF 3-3 (2-2)

1-0 22’ Victor Blomgren

1-1 28’

2-1 34’ Zydrunas Ruminas

2-2 41’

3-2 50’ Sebastian Svensson (Victor Blomgren)

3-3 75’

 

                              Zydrunas R       Victor B


Sebastian S (ut 73)   Robert P     Christoffer Å    Mirand G (ut 72)


Simon B                   Gustav K      Viktor N (K)              Alfred A


                                          Dardan M

 

Simon L (in 73)

Emil W (in 72)


Nästa match spelas alltså på söndag 12:30 på Borås arena 2. (ändrad tid och plats alltså)


Många av Limmareds matcher kan ses i efterhand på vår YouTube-kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCjlDOCqgezi-9e5mhUuTRRg

Senior
LIF förstärker
2018-02-13 23:00, Senior

Vi har nöjet att presentera årets första nyförvärv. Det är en karaktärsspelare av högsta kaliber som redan är ett kärt namn bland de rödsvarta supportrarna. Efter flera års studier på västkusten där han bland annat representerat Halmstad Futsal Klubb, har vår förstärkning valt att åter krita på för sin rödsvarta moderklubb. 


26-åringen är likt sin välrenommerade farfar Stig Persson en snillrik spelartyp vars offensiva verktygslåda är fylld med teknik, spelsinne och en blytung högerslägga. Dessutom är han ett defensivt rivjärn med stor löpkapacitet och fysisk styrka. Ett kap med andra ord. 


Välkommen hem Robert Persson!

Utprovning av Klubbkläder med Intersport 7/2
2018-02-06 09:08

Onsdag den 7:e februari är det dags att prova och beställa kläder från Intersport.


Vi ses på Glasvallen mellan kl. 17-20.
Om ni önskar att beställa kläder senare gäller följande:               Så här beställer ni klubbkläder 2018Steg 1:               Använd broschyren för att hitta utvalt sortiment för Er förening.


Steg 2:               Prova Er förenings kläder, provrummen ligger i mitten av butiken, (glöm ej att hänga tillbaka proverna på rätt plats.)


Steg 3.               Notera gärna vilka storlekar mm ni provar på ”kom ihåg ” talongen. Tag med bladet hem.


Steg 4.               Gå in på www.intersport.se  välj ”Team” upp till höger, välj därefter er förening i rulllistan.


Steg 5                 Gör er beställning på Webben, fyll i ev namn och initialer. Gå till kassan och betala via  kort, eller faktura genom Klarna.


Steg 6                 Vi summerar beställningarna den 1:a samt 14:e varje månad. Leveransbesked kommer via sms ca 3 veckor senare. Information om avhämtning, finns i detta SMS.


Nyheter från våra lag
Senior, 20/04 18:53 
F 11, 17/04 17:00 
Senior, 16/03 00:13 
Senior, 09/03 17:56 
 
Våra Sponsorer
Annonser