Tjejlaget
Vi är 14 tjejer födda 06-10 som i år kommer att spela 7 manna.
Jämn och välspelad match
2017-09-12 16:34
Besvikna tjejer trots en riktigt bra insats!

Vi var i Hössna förra veckan och spelade match mot Timmele/ Hössna.

LIF - Timmele/Hössna 2-4

Matchen började trevande från vår sida där vissa spelare var väldigt försiktiga.

Men vi tar ledningen genom ett väldigt snyggt väggspel mellan Maja och Agnes, där Maja får in bollen helt frispelad. Sen kvitterar Timmele genom en frispark strax utanför vårt straffområde som det trycker in med kraft. Sen släpper vi ytterligare tre mål på kontringar, då vi trycker på. Agnes och Mira gör ett gemensamt mål enligt dem själva då det träffar bollen samtidigt på en pass från Andrea. Vi blir bättre ju längre matchen lider och börjar gå in i närkamperna rejält. Tyvärr tappar vi lite i positionerna och glömmer att jobba med hemåt när vi förlorar bollen.

Kämpainsats
2017-08-27 17:25
Nöjda tjejer efter en riktigt bra insats!

Vi spelade match idag på Glasvallen mot Gånghester/ Målsryd, vi ställde upp med endast två avbytare då många hade förhinder.

LIF- Gånhester/ Målsryd 4-0

Det var ett högt tempo från start med många närkamper men vi glömmer att spela bollen och använda ytorna. Efter att vi pratat om vikten av att låta bollen göra jobbet om vi skulle orka hela matchen, rullar målen in Natalie gör två och Andrea gör två efter assist på ett från Elis. På det hela taget en bra match från alla och när vi spelar bollen ser det riktigt bra ut. Extra plus till våra backar Ella och Natalie som rensar upp framför våra målvakter.

Laget

Mira

Natalie, Ella

Andrea, Elise, Myra, Agnes

Maja, Svea

Målrikt
2017-08-22 16:20
Nöjda tjejer efter väl genomförd match!

Vi spelade mot Fristad igår på glasvallen och hade än en gång tur med vädret så det var uppehåll hela matchen.

LIF - Fristad 9-1

Vi var rejält taggade inför matchen och rivstartade och fick en hörna efter ett par minuter som Mira slår in och Agnes skjuter in en höjdare som Fristads målvakt inte hade en chans på. Sen gör Natalie två mål och Maja trycker in ett så det står 4-0 till oss efter period 1. Vi pratar med tjejerna och trycker på att viktigaste är att fortsätta spela bollen vilket vi gör. Alva skjuter in en boll och En försvarare styr in den i eget mål sen gör Mira tre mål på fina framspelningar från, Andrea, Agnes och Vera. Fristad gjorde ett tröstmål i slutet vilket kändes helt rättvist då de hade ganska många kontringar som våra baklinje dock räddade.

Trög inledning i sandaler
2017-08-21 16:30
Nöda tjejer efter en bra insats!

Vi var i Sparsör igår och vi hade uppehåll hela matchen men strax efter den var avblåst kom en rejäl störtskur.

LIF-Sparsör 3-2

Då vi glömt skorna fick Agnes stå vid sidan under första halvlek i sina sandaler,

tyvärr blev det lite rörigt vid uppvärmningen till följd av detta.

Det var Sparsör som började bäst och var betydlig piggare än oss och gjorde helt rättvis 0-1, vilket stod sig perioden ut.

I andra hade motståndarnas ledare fixat fram ett par fotbollsskor till Agnes, vilket visade sig vara ett par bra skor. Agnes gjorde 1-1 efter drygt tre minuter på ett väggspel med Maja. Detta gjorde att vi fick ny energi och började springa och hade ett par heta målchanser men Sparsör sticker upp i en kontring och gör 1-2. Tredje perioden presterar alla riktigt bra vi spelar bollen och kämpar, vilket renderar i ett antal målschanser och Maja skjuter in 2-2. Vi pressar på med hela laget och Natalie trycker in ett skott vi stolproten till 3-2, vilket blir slutresultatet.

Plus till hela laget som efter en lite försiktig första period gör två riktigt bra slutperioder och tack till ledaren i Sparsör att vi fick låna ett par skor.

Idag har vi åter match men på hemmaplan mot Fristad.

Bra spel
2017-08-14 16:20
Nöjda tjejer efter en väl genomförd match.

Vi var i Ulricehamn i går för att dra igång höstsäsongen och det var riktigt varmt och skönt, vilket är ovanligt på Lassalyckan.

LIF - UIFK 5-1

Vi fick ihop 8 tjejer så vi hade bara en avbytare men det räckte då tjejerna vill spela så mycket som möjligt.

Vi gjorde en riktigt bra match och spelade oss genom hela laget och alla var delaktiga. Vi använde kanterna och kom igenom gång på gång är väl bara den sista passen som vi kunde vara utan, då man hellre spelar någon annan än tar eget avslut. Vi leder med 3-0 efter den första perioden genom 2 mål av Natalie och ett från Agnes vänsterfot! I andra lyfte UIFK spelet och vinner den med 0-1 men vi hade många chanser men det var många avslut som gick precis utanför.

I tredje kommer vi tillbaka och pressar på över hela planen igen och lyckas göra ytterligare två mål genom Maja och Natalie, så vi avgår med en 5-1 seger.

En riktigt bra match där vi tar jobbet, spelar enkelt och använder kanterna.