Tjejlaget
Vi är 12 tjejer födda 05-09 som i år kommer att spela 7 manna.
Bra avslutning
2017-06-20 15:59
Glada tjejer efter en varm match i Borås.

Vi avslutade vårsäsongen med två matcher i helgen, den första var mot Dalstorp på Glasets dag och den andra i Borås mot Bergdalen på söndagen.

LIF - DIF 5-1

En bra match i ett fantastiskt sommarväder och mycket publik. Då jag var domare kan jag konstatera att det var två snälla lag som mötte varandra, då det var ganska långt mellan avblåsningarna. I övrigt var det Isabells första match vilket hon gjorde riktigt bra.

LIF - Bergdalen 2-1

Det var en väldigt stor plan vi spelade på så tjejerna blev ganska trötta mot slutet. Vi låg på i stort sett hela matchen men Bergdalen gjorde ett riktigt bra försvarsarbete och gjorde det väldigt trångt för oss. Sen är det fortsatt så att vi är lite för försiktiga och inte tar avslut när vi har läge. Men på det hela taget en riktigt bra match i värmen.

Nationaldagen
2017-06-08 16:08

Vi firade nationaldagen med att spela match mot Dalsjöfors, det var perfekt väder för att spela fotboll.

LIF - Dalsjöfors 4-1

Vi hade ganska många återbud men fick ändå ihop ett lag med ett antal avbytare och Svea fick göra sin första match!

Det gick bra och vi spelade oss fram på kanterna gång på gång men har fortfarande svårt att våga skjuta. Då jag var domare har jag lite svårt att referera matchen men Natalie gjorde två mål, Hadia ett och Vera gjorde ett efter haft ett bra samspel med Maja. Ännu en bra match där vi kämpar och sliter, försöker använda kanterna samt skapar lägena.

Laget,

Vera

Natalie, Ella, Hadia

Agnes, Andrea, Alva, Vera

Meja, Svea

Solsken och värme
2017-05-24 16:20

Igår spelade vi match mot Timmele och för ovanlighetens skull var det riktigt varmt på Glasvallen.

LIF - Timmele 2-4

Det blev förlust mot Timmele men vi startade helt klart bäst och lede välförtjänt efter den första perioden med 2-0. Första målet gjorde Hadia efter assist av Agnes och det andra målet gjorde Maja trots att det inte var någon fullträff letade sig bollen in i mål. Sen tog Timmele över och spelade riktigt bra och våra tjejer tröttnade ganska rejält i värmen. Vi har vår yttermittfältare ute på kanterna men tyvärr får de allt för sällan bollen utan den skall in i mitten hela tiden, detta är något vi får träna på. Trots förlusten var tjejerna glada och tycker trots allt att fotboll är roligt vilket är det viktigaste för oss!

Jämn match på ojämn plan
2017-05-19 16:10
Jämn match på ojämn plan.

LIF - Gånghester/Målsryd 1-1

Var i Gånghester igår och vi tror att planskötaren har gått i strejk, för det var extremt långt gräs med tuvor i så det var väldigt svårspelat. Så fort vi försökte driva bollen stannade den i gräset och kom det en hög bollen hade man ingen aning var den tog vägen efter studs. Det märktes G/M var vana vid detta underlag då de spelade väldigt aggressivt och tryckte på i klunga. Medan våra tjejer var väldigt försiktiga förutom backlinjen och Agnes. Natalie dundrade in en frispark som gav oss en 1-0 ledning men M/V kvitterade sen till 1-1.

Matchen stod och vägde vår bästa chans var när Vera fick till en lobb som gick över målvakten men den tog tyvärr i ribban. Målsryd hade också en del chanser men då hade vi tre bra målvakter som räddade oss Elise, Vera och Hadia. Hadia gjorde ett riktigt bra ingripande i slutminuten då tre M/V tjejer kom fria men hon lyckades rädda bollen och sen få iväg den så matchen slutade 1-1.

Trots en väldigt ojämn plan och motvind hela matchen kämpade tjejerna på bra!

Laget:

Elise

Myra, Ella, Natalie

Andrea, Agnes, Alva, Hadia, Mira, Maja

Meja, Vera

Storseger
2017-05-14 15:30

LIF - Fristad 11-3

Vi var i Fristad i lördags förmiddag tyvärr stämde inte väderprognoserna så det var ganska kallt och regnet hängde i luften. Men våra tjejer satte gasen i botten direkt och målen började rulla in ganska omgående. I stället för att fokusera på målen försökte vi få tjejerna att bredda spelet samt spela boll. Det blev bättre och bättre, men när målen rullar in blir det gärna dribblingar och man glömmer sina positioner. Fristad hade ett rent 08 lag men vi har däremot tjejer från 06 till 09 så vi har en stor spridning. Det vi kommer ihåg från matchen är Natalies skott från egen planhalva som satt strax under ribban och bytet av positioner av Ella och Andrea vilket resulterade i att båda två gjorde mål i sista perioden.

Vi tackar Adela för denna tiden då hon gjorde den sista matchen med oss för att spela med Länghem i fortsättningen.

Laget:

Adela