Tjejlaget
Vi är 20 tjejer födda 06-10 som i år kommer att spela 7 manna med ett lag och poolspel med ett lag.
Varm avslutning
2019-07-01 17:00
Skön avslutning när Fabian kasatar en hink vatten över tjejerna.

LIF- Svenljunga IK 0-1

Vi var i Svenljunga och avslutade vårsäsongen på den varmaste dagen i år.

Vi visste det skulle bli svettigt då SIK bara hade med tjejer födda 05 och 06 fördelat jämt, medans vi kom med ett lag med tjejer födda 06 till 09.

Men vi gjorde en av årets bästa matcher med kämpainsats utöver det vanliga. Sen har vi även två duktiga målvakter i Hadia och Bilges som räddar oss ett antal gånger. Vi spelar oss fram till avslutslägen men lyckas tyvärr inte få in bollen och Svenljunga kontrar in ett mål i första perioden. Detta visar sig bli matchens enda mål, tyvärr skiljer det lite för mycket i fysiken då SIK spelarna ofta trycker undan oss ibland med ojusta medel enligt oss.

Nu tar vi sommarlov och så dra vi igång träningen igen i vecka 32.

För långa matcher!
2019-06-03 17:22
Nöjda tjejer efter två riktigt bra matcher i helgen.

Vi har spelat match både lördag och söndag och matcherna såg i stort sett likadana ut. Vi började starkt, spelar bra fotboll och är aggressiva i vårt försvarspel det första perioderna och har 2-2 i båda matcherna. Sen orkar vi inte riktigt och med enbart två avbytare faller vi igenom i bägge matcherna. Men tjejerna gör det fantastiskt bra mot äldre motstånd. Både Alingsås och Rydboholm hade 5-6 avbytare och det gör skillnad i slutet. Så det är inget att säga om de var bättre över 75 minuter, men i 50 minuter matchar vi dem bra!

Vi skulle behöva ha ett antal tjejer till då det blir tufft att klar 18 seriematcher med 12 tjejer när vi spelar 9 manna och i lördags fick vi låna in Vera och Livia från 10.års och de gjorde det riktigt bra!

Bra match!
2019-05-16 16:28
Nöjda tjejer efter en väl genomförd match!

Vi möte Bergdalen i går på Glasvallen i det vackra vädret.

LIF- Bergdalen 1-2

Tror vi gjorde vår bästa period någonsin de första 50 minuterna mot Bergdalen som i stort sett hade ett rent 06 lag. Vi gjorde det vi kom överens om på förhand pressa högt, hålla ihop laget, jobba förvarandra och använda kanterna.

Vi spelade riktigt bra och hade ett flertal chanser i den 13 minuten driver Elise upp bollen längst hela kanten och passar in den till en framrusande Hadia som behärskat sätter 1-0. Tyvärr orkar vi inte riktigt hela vägen Bergdalen kvitterar i den 62 minuten och sätter sen 1-2 i den 72 i en tilltrasslat situation efter en hörna. Men på det hela taget gör alla en fantastisk insats och alla gör framsteg match för match. Inte att förglömma är våra duktiga målvakter Hadia och Bilges som turas om , trots en del protester ibland gör de en fantastisk insats i målet.

Laget.

Bilges

Ebba, Natalie, Elise

Andrea, Alva, Ella, Signe

Agnes, Hadia, Izabelle

Bra match mot Kinna
2019-05-13 22:54
Nöjda men trötta tjejer efter väl genomförd match mot Kinna.

Vi kom till seriematch mot Kinna i lördags efter att inlett serien med två storförluster. Men matchen mot Kinna blev betydligt jämnare då de ställde upp med i stort sett samma åldersfördelning som oss.

LIF - Kinna 2-0

Vi gjorde en riktigt bra match där vi jobbar hårt hela matchen och bytena skötte sig själva då tjejerna kom och bytte självmant. Vi går in i situationerna och vi pratade mycket om att våga ta avslut och när Andrea skjuter ett långskott som går in visar det sig att det lönar sig, assist Natalie. De andra målet kommer när Agnes springer sig fri på kanten och spelar in bollen till Hadia som distinkt sätter bollen i mål. Extra plus till försvaret med Natalie, Elise, Ella och Kajsa som höll de flesta bollar borta från vårt mål.

Laget:

Bilges

Elise, Natalie, Ella, Kajsa

Agnes, Alva, Andrea

Maja. Hadia, Dalya

Seriepremiär och Lassabollen
2019-04-28 20:49
I väntan på sista matchen på Lassabollen i rejält regn.

Det har varit en hädelserik vecka vi har avklarat seriepremiären vilket var vår första niomanna match, tror även det var den för niomanna matchen för tjejer i Limmareds IF 105 åriga historia. Vi möte ett bra Toarpsalliansen som var ett rent 13:års lag vilket gav oss en tuff match då vi har blandat lag med 11 till 13 åringar. Tycker vi stod upp bra men som sagt var motståndet var oss övermäktigt men vi stod upp bra och kan vara nöjda tror förlusten.

I lördags var vi på Lassabollen och spelade tre matcher den första matchen möte i Skogsbygden vilket var en riktigt rolig och jämn match 1-1 efter mål av Bilges.

Sen möte Mariebo vilket var en jäm tillställning men vi tog inte tillvara på våra chanser men det gjorde Mariebo, så här inkasserade vi en förlust. Tyvärr fick vi möta Toarpsalliansen även här. Då vi enbart hade en reserv och tjejerna slitit hårt i de tidigare matcherna och tror de hade ett helt lag på reservbänken kunde vi inte matcha dem denna gången heller.

Blev en rejäl genomkörare för tjejerna då det blev speltid på sammanlagt 2,5 timmar, men de gjorde det bra och lärde sig mycket.