Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Limmareds IF
2 - 3
Äspereds IF
Limmareds IF2 - 3Äspereds IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 17 augusti, 18:45
Plats:Glasvallen A-plan
Tävling:
Matchnummer: 200007087
Samling:17:45
Blytung höststart
2018-08-25 08:56

Häromveckan körde höstsäsongen igång för de rödsvarta killarna efter den heta sommarvilan. Först ut var bortamötet mot Sätila SK på Lygnevi, och veckan efter väntade BT:s seriefavoriter Äspereds IF. Trots den fina insatsen i träningsmatchen mot Södra Vings IF blev höstens två första matcher i division 5 södra inte alls lika upplyftande. Två blytunga förluster senare och hösten hade startat i en brant uppförsbacke.


Sätila SK - LIF

Trots den besvärliga sommarvärmen var Lygnevis gräsmatta i utmärkt skick, lika tjock och fyllig som vi är vana att se den. Limmared mönstrade ett starkt manskap och matchen inledes med hög kvalitet från båda lagen. Sätila med sin löpvillige och kloke centerforward, flankerad av två fysiska och kvicka ytterforwards, alla tre ackompanjerade av den fenomenale, fritt rörlige, innermittfältaren Markus Dahlberg, var minst sagt en utmanande uppgift för Limmareds defensiva formationer. Noggrannhet, hårt jobb, och dessutom ett antal akrobatiska ingripande från grandseigneur Sundqvist i mål, medförde utebliven målskörd för Sätila i matchens inledning.


De rödsvarta var inte ofarliga offensivt och tvingade Sätilas välpositionerade fyrbackslinje till arbete. Den sluge Christoffer Åkerlund fann emellertid en förnäm position utanför hemmalagets straffområde och kunde med emfas dundra in ledningsmålet. Efter målet blev gästerna något stirriga vilket tillät Sätila att skapa fler anfall framåt. Efter några smärre rödsvarta missöden på egen planhalva höll sig ovan nämnde Dahlberg framme och på en slumpboll utanför straffområdet pricksköt han skickligt bollen på armarna på en rödsvart back. Den frispråkige domaren tvekade blott några sekunder innan han pekade på straffpunkten. Sätilas rutinerade mittback bredsidade därefter in kvitteringsmålet.


I andra halvlek fortsatte den välspelade division-5-matchen och Limmared flyttade upp laget ungefär sisådär tio meter vilket ledde till ett något ökat bollinnehav, samtidigt som Sätila fick mer utrymme för omställningar. De rödsvarta hade i och med detta sin förmodligen bästa period under matchen och skapade två till tre riktigt vassa chanser, varav ett resulterade i en ribbträff med resonans. Efter en rödsvart hörna fick Sätila en flygande omställning som de utnyttjade till fullo, 2-1, och hemmapubliken vrålade av glädje. Ledningsmålet, som kom med cirka tio minuter kvar, tvingade rödsvart att satsa framåt. Sista delen av matchen blev därför en böljande historia med ett antal lägen åt båda håll. I slutminuterna snappade Sätila upp ett felpass från Limmared och kontrade in 3-1 som också blev slutresultatet.


LIF - Äspereds IF

I höstens första hemmamatch väntade superrutinerade Äspered med seriens kanske starkaste centrallinje, med kapten och mittback Erik Persson längst bak, nummer tio Fredrik Lövhage centralt på mitten, och den tidigare USA-turnerande Tobias Tobrant längst fram.


Matchen inleddes optimistiskt för Limmared som under de första femton minuterna skapade både ett och två högkvalitativa målchanser som bortalagets utmärkte målvakt konstartat avvärjde. Äspered hittade därefter ett bättre positionsspel och slog bort mindre pass i uppspelsfasen vilket gjorde att matchen jämnades ut en smula även om Limmared totalt sett var något hetare i första halvlek, vilken slutade mållös.


I andra halvlek förändrade Äspered ett antal viktiga moment i sitt spel vilket ledde till ett minskat bollinnehav för hemmalaget som fick problem att hitta fram till sista tredjedelen. Efter en dryg kvart utnyttjade så gästerna ett bolltapp på Limmareds högerkant och ställde snabbt om till motstående sida vilket resulterade i målchans och ledningsmål, 0-1. Det dröjde sedan inte länge innan ett snabbt inkast från Äspered ledde fram till ytterligare en målchans och utökad ledning 0-2. Kort därefter så nickade även Tobias Tobrant in 3-0 på en hörnvariant och Limmared var i det läget uträknade. Sista minuterna av matchen lyckades hemmalaget dock flytta upp laget något vilket resulterade i en reducering med tio minuter kvar att spela. Ytterligare ett mål kom i andra tilläggsminuten, 2-3, detta visade sig dessvärre ej tillräckligt då domaren sekunderna efter blåste av matchen.


<< Tillbaka

 
 
Våra Sponsorer
Annonser