Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Rydboholms SK
1 - 1
Limmareds IF
Rydboholms SK1 - 1Limmareds IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 11 mars, 12:30
Plats:Borås Arena 2
Tävling:
Matchnummer: 200309004
Samling:11:30
Ny pinne i DM
2018-03-16 00:13

I söndags spelade rödsvart den erkänt svåra bortamatchen mot Rydboholms SK. På grund av kommunal bristfällighet fick matchen spelas på Borås Arena 2. Det hindrade dock inte en gedigen skara åskådare från att infinna sig vilket gav tillställningen en stämningsfull inramning. Matchen slutade 1-1 efter en jämn batalj. Vi har åter igen hört med Limmareds tränare Gustav Kettil vad han tyckte om det hela.


Poäng mot laget på allas läppar, Rydboholm, trodde du verkligen det innan matchen?

-Givetvis visste vi att det var ett tufft motstånd som väntade och vi sa innan matchen att oavgjort var ett väldigt bra resultat. Sen förstod jag väl att det skulle krävas en prestation av en högre kaliber för att lyckas med det. Men vi gör troligtvis årets bästa insats så det var skönt att se.


Det är sällan Rydboholm bara gör ett mål när de spelar, varför lyckades ni så bra defensivt?

-Dels jobbade vi hårt över hela plan men så har vi också vår kapten Viktor Nyström som håller ihop defensiven på ett utmärkt sätt. Han har sett riktigt het ut under matcherna hittills och är på väg mot fysisk toppform. Han är ingen spelare som är rolig att möta för en anfallare om man säger så. Sen har Rydboholm tre nyckelspelare i Apelkvist, Koski och Jarl som vi nämnde på taktikgenomgången innan matchen. Koski och Jarl är extremt snabba men vi har två minst lika snabba spelare i Simon Berndtsson och Alfred Andersson som lyckades neutralisera dem på ett föredömligt sätt. Och Apelkvist låg vi hårt åt på mitten och minskade hans handlingsutrymme så mycket vi kunde. Vi var väldigt noggranna kan man säga.


Ni gjorde några ändringar i startelvan jämfört med matchen mot Ulvåker, som slog väl ut, hur tänkte ni där?

-Både Wallin och Calle Puma har tränat på bra så det kändes givet att ge dem chansen nu när den uppstod. De är två talangfulla grabbar som har framtiden för sig men inte spelat så många A-lagsmatcher än. Och att då gå in mot ett sånt tufft motstånd och vissa klass var mycket imponerande. Det lovar gott inför framtiden.


Hur är läget i truppen inför helgens avgörande match mot Falköping?

-Det börjar se bra ut nu, Elias I och Hampus Ö är tillbaka efter sjukdom, och Ludvig J är tillbaka från Australien. Ludde gjorde ett viktigt inhopp mot Rydboholm och har sett bra ut i träning. Så konkurrensen börjar bli tuff efter några veckor med mycket sjukdomar och förhinder. Det är kul.


Och tar ni er vidare till slutspel tror du?

-Falköping slog Ulvåker med 5-2 här tidigare ikväll så det kommer definitivt bli en väldigt tuff uppgift att ta sig vidare, högst troligt kommer det krävas vinst. Men tar vi med oss det som varit bra mot Ulvåker och Rydboholm så har vi tillräckligt goda chanser att lyckas. Vi får hoppas på en ny fin prestation. Och att inte köldknäppen ställer till med problem.


Rydboholms SK - Limmareds IF 1-1 (1-0)
1-0 20

1-1 77 Christoffer Åkerlund (Robert Persson)

                  Emil W (ut 75)     Sebastian S


Carl J (ut 75)     Robert P    Christoffer Å     Mirand G


Simon B            Gustav K     Viktor N (K)     Alfred A


                                 Dardan M

Gustav P

Hampus Ö

Ludvig J (in 75)

Zydrunas R (in 75)


<< Tillbaka

 
 
Våra Sponsorer
Annonser