Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Limmareds IF
3 - 3
Ulvåkers IF
Limmareds IF3 - 3Ulvåkers IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 03 mars, 13:30
Plats:Tranehovs Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 200309001
Samling:12:30
DM är igång
2018-03-09 17:56

I helgen spelade Limmareds årets första tävlingsmatch i iskylan på Tranehov. För motståndet stod Ulvåkers IF och det var första omgången av DM-gruppspelet. Årets DM-upplägg är annorlunda jämfört med tidigare år såtillvida att lagen från division 4, 5 och 6 delas in i grupper på ett nytt vis. Division-4-lagen plus övre halvan av division 5 delas in i grupper om fyra där de två bästa lagen går vidare till slutspel. Nedre halvan av division-5 och hela division-6 delas in i grupper om fyra där enbart det bästa laget går vidare till slutspel.


Limmared som hamnade på övre halvan av division 5 förra säsongen får således spela årets DM i en tuff grupp bestående av redan nämnda Ulvåkers IF, som ramlade ur fyran förra året, och Rydboholms SK och Falköpings FK. Rydboholm vann femman förra säsongen och Falköping slutade femma i Division 4 Norra.


Limmared gjorde en stabil insats i matchen mot Ulvåkers IF som slutade 3-3 efter att Limmared lett matchen 3 gånger om och dessutom missat straff. Vi har haft möjligheten att intervjua Limmareds tränare Gustav Kettil:


Vad tycker du om er insats i årets första riktiga match?

-Vi gör en klart godkänd insats men tyvärr släpper vi fortfarande in för många mål. Däremot var det skönt att vi fick igång målskörden framåt. Det har ju varit lite si och så med det under träningsmatcherna hittills.


På pappret ses ni som ett av de sämre lagen i gruppen, hur stod ni er mot ett lag som spelade i fyran förra året tycker du?

-Det kändes faktiskt väldigt stabilt. Vi hade en relativt defensiv utgångsposition så Ulvåker hade ju en hel del bollinnehav i backlinjen men i varandras straffområden var vi nog ungefär lika många gånger. Vad jag har hört så har Ulvåker gjort en nysatsning inför säsongen och fått hem en hel del bra spelare, så det borde varit en bra värdemätare.


Ni ledde matchen tre gånger om men lyckas ändå inte knyta åt säcken, varför?

-Första halvlek är jämn men att släppa in 2-2 precis innan halvtid kändes väldigt onödigt, där borde vi varit mer fokuserade. I början på andra tycker jag vi får ett riktigt bra grepp om matchen och tar ledningen snyggt genom samspel mellan Jidde, Victor och Sebbe. Sen har Jidde en boll som går längs med hela mållinjen. Efter det börjar vi tappa orken på 4-5 spelare och dessvärre hade vi bara 2 avbytare på grund av sjukdomar. Så när vi släpper in 3-3 i ett väldigt olämpligt läge så handlade slutet mest om att få med sig en poäng. Vilket vi lyckas med tack vare hårt jobb.


Var det någon du tycker utmärkte sig extra?

-Alla gör bra insatser även om de flesta kan växla upp några snäpp till. Vilket i för sig känns lovande på sikt. Extra nöjd är jag med våra kantspelare som visade fin vilja och kvalité.


Slutligen, hur ser det ut inför söndagen? Bortamatch mot Rydboholm.

-Tyvärr har vi fortsatt problem med sjukdomar och nu har vi dessutom två som inte kan vara med på grund av jobb. Men vi kommer ställa upp med en fin elva ändå. Sen känns Rydboholm något starkare än Ulvåker, de har ju gjort några tunga värvningar och hade redan förra året ett riktigt starkt lag. Men om de är bättre än Ulvåker är svårt att säga, Rydboholm spelade 3-3 mot Falköping och Ulvåker spelar mot Falköping redan på lördag så vi får väl se hur det ligger till på pappret.


Limmareds IF – Ulvåkers IF 3-3 (2-2)

1-0 22’ Victor Blomgren

1-1 28’

2-1 34’ Zydrunas Ruminas

2-2 41’

3-2 50’ Sebastian Svensson (Victor Blomgren)

3-3 75’

 

                              Zydrunas R       Victor B


Sebastian S (ut 73)   Robert P     Christoffer Å    Mirand G (ut 72)


Simon B                   Gustav K      Viktor N (K)              Alfred A


                                          Dardan M

 

Simon L (in 73)

Emil W (in 72)


Nästa match spelas alltså på söndag 12:30 på Borås arena 2. (ändrad tid och plats alltså)


Många av Limmareds matcher kan ses i efterhand på vår YouTube-kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCjlDOCqgezi-9e5mhUuTRRg


<< Tillbaka

 
 
Våra Sponsorer
Annonser