Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Limmareds IF
5 - 5
Sätila SK
Limmareds IF5 - 5Sätila SK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 10 september, 15:00
Plats:Glasvallen
Tävling:
Matchnummer: 200007114
Samling:14:00
Mera mål
2017-09-17 21:53

I söndags var det dags för årets sista hemmamatch för Limmareds del i division fem. Motståndet som väntade var Sätila SK som i år överraskat och efter arton omgångar kamperar på andra plats i tabellen. De senaste fjorton omgångarna har de dessutom lyckats med bedriften att hålla sig obesegrade, mycket på grund av att de släppt in minst mål i serien. Hur skulle det nu då gå när seriens tätaste försvar ställdes mot seriens farligaste offensiv?


Första halvlek inleddes något avvaktande från båda lagen. Tufft närkampsspel och krympta spelytor präglade första kvarten. Efter fjorton minuter fick Viktor Johnsson bollen på vänsterkanten och slog därifrån ett inlägg till bortre ytan av straffområdet där Victor Blomgren sög in bollen och placerade in den vid bortre stolproten, 1-0.


Fem minuter senare avancerade Sätila mot Limmareds mål, strax utanför straffområdet gick det rödsvarta försvaret hårt åt Sätilas anfallare men han lyckades trots det ta sig igenom och vid straffpunkten fick han ostörd avsluta. Östlund i mål gjorde dock en kvalificerad räddning men trots det utmärkta läget blåste domaren av för avvaktande frispark. På det efterföljande frisparksläget dundrade Sätilas Dahlberg bollen under hemmalagets mur in i mål, 1-1.


Knappt därefter nådde samme Dahlberg högst på en krossboll in i straffområdet och uppvaktad av två försvarare tog han ner bollen och flikade in den i mål. Bortalaget hade således vänt på steken och skaffat sig ett mentalt övertag.


Resten av första halvlek följde den dramaturgi som inlett den samme och resultatet såg ut att hålla i sig. I sista minuten kämpade Max Glans till sig bollen centralt och uppfattade omgående Anton Werneröd ute till höger. Anton tog med sig bollen i steget och trummade kvickt förbi Sätilas vänsterback och ensam med målvakten gjordes inga misstag, 2-2. Domaren blåste sedan av för halvtidsvila.


I andra halvlek höjdes intensiteten. Inledningsvis var Sätila det någon hetare laget vilket till slut resulterade i att de kunde ta ledningen 2-3. Strax därefter kom Sätila loss på offensiv vänsterkant och slog ett hårt inlägg mot bortre stolpen. Limmareds försvarare såg till att vara först på bollen och styrde den ut från straffområdet. I samma ögonblick kom Sätilas ytterlöpare rusande precis bakom försvararen och samtidigt som han fick den styrda bollen på sig sprang han över Limmaredspelaren och i den kraftfulla kollisionen föll båda omkull. Domaren pekade därefter på straff och vilda protester utbröt i det rödsvarta lägret. Efter diskussion med linjedomaren ändrades dock inte domslutet.


Sätilas straffskytt trippade fram mot bollen och smällde iväg ett skott som träffade ribban. Revanscherade jubelrop hördes från de rödsvarta sympatisörerna och viktig energi ingöts oss hemmalaget. Därefter tog Limmared över matchen och under resterande halvtimme skulle en rad målchanser radas upp.


Fem minuter efter straffsituationen fick Limmared inkast längst upp till höger. Max Glans kastade inkastet och fick snabbt tillbaka bollen som han sedan skickade iväg i ett hårt skruvat inlägg mot straffpunkten. Upp i luften studsade nu Anton och med ett akrobatiskt konstnummer cykelsparkade han stenhårt in bollen i mål och kvitteringen var ett faktum.


Kort därefter sprang sig en Limmaredspelare fri och blev neddragen i straffområdet. Domaren signalerade för straff vilken Viktor Johnsson iskallt satte i mål. Steken var åter vänd, nu till Limmareds fördel och segern var inom räckhåll. Det dröjde emellertid inte länge innan Dahlberg höll sig framme och pricksköt in sitt tredje mål för dagen och åter satte käppar i hjulet för rödsvart.


Med tre minuter kvar av ordinarie matchtid dribblade sig Anton in i Sätilas straffområde och revs ner. Återigen blev resultatet straffspark och denna gång tog Anton själv hand om utförandet, 5-4, och endast minuterna kvar att spela.


Limmared såg ut att reda ut situationen men i absolut sista minuten fick Sätila en hörna. Hörnan slogs mot bortre stolpen och bortalaget nådde högst och nickade in bollen precis vid stolproten. Det var således kvitterat ännu en gång och frustrerade hemmaspelare gick med hängande huvuden mot mittpunkten. 


På avsparken skickades bollen upp mot Sätilas straffområde och precis utanför lyckades man får tag på bollen och trycka iväg ett skott som dessvärre missade målet. Därefter blåste domaren av tillställningen och besvikelsen var påtaglig.

 

Limmareds IF – Sätila SK 5-5 (2-2)

1-0 14’ Victor B (Viktor J)

1-1 20’

1-2 20’

2-2 45’ Anton W (Max G)

2-3 55’

3-3 65’ Anton W (Max G)

4-3 71’ Viktor J

4-4 77’

5-4 87’ Anton W

5-5 90’

 

                                  Max G              Victor B


Viktor J (ut 75)          Gustav K          Christoffer Å    Anton W


Simon L (ut 55)   Robin S (K) (ut 80)       Viktor N      Ludvig J


                                             John Ö

 

Alfred A (in 75)

Carl J

Dardan M

Emil W

Hampus Ö

Sebastian S (in 55)

Zydrunas R (in 80)

 

                      


<< Tillbaka

 
 
Våra Sponsorer
Annonser